"Дефіцит буде зростати": в Раді зробили важливу заяву про відключення світла

26 квітня 2024, 19:40
165
В енергосистемі країни існує постійний дефіцит потужностей, закупівля електроенергії за кордоном не вирішує проблему, розповів нардеп Олексій Кучеренко.
'Дефіцит буде зростати': в Раді зробили важливу заяву про відключення світла
Закупівля електроенергії за кордоном не покриває дефіцит в Україні / Колаж: Главред, фото: УНІАН

В енергосистемі України існує постійний дефіцит потужностей. Ракетні удари Росії по енергетичній інфраструктурі вивели з ладу 6000 МВт, що, безумовно, призведе до графіків обмеження електропостачання. Про це заявив народний депутат України Олексій Кучеренко в ефірі "Еспресо".

"Ми закуповуємо електроенергію на рівні мінімум 700 МВт. Це досить потужний обсяг. Тобто без імпорту електроенергії ми сьогодні не обійдемося. Цей дефіцит буде зростати", - пояснив нардеп.

Кучеренко зазначив, що енергетики намагаються вийти на рівень спроможності мереж у 1500 МВт, але цього все ще буде недостатньо для задоволення потреб усієї країни. За його словами, навіть закупівля електроенергії за кордоном не допомагає повністю вирішити проблему.

відео дня

"Ракетні удари вивели з ладу 6000 МВт. А ми зараз коштом імпорту можемо покрити максимум 1500 МВт. Щодо наслідків, це однозначно будуть графіки обмеження", - зауважив народний депутат.

Також Кучеренко стурбований тим, що уряд може прийняти рішення щодо цінових тарифів, оскільки не вистачатиме коштів для роботи енергетики за ринковими схемами.

Удари РФ по енергетиці - ситуація в енергосистемі України

Нагадаємо, генеральний директор енергопостачальної компанії "ДТЕК" Максим Тимченко заявив, що ситуація в енергосистемі України зараз є найскладнішою з початку війни. В інтерв'ю CNN він розповів, що після атак Росії на енергетичну інфраструктуру Україна втратила 80% потужностей.

Також міністр енергетики України Герман Галущенко попередив, що Росія готує нові атаки по енергетичній інфраструктурі України. Однак, він зазначив, що повного блекауту в країні не очікується.

Крім цього, Галущенко заявив, що наразі не розглядається питання про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Тому громадяни і надалі продовжать сплачувати за електроенергію за поточними тарифами, які становлять 2,64 грн/кВт-год.

Що відомо про фіксовану ціну на електроенергію

Постановою Кабінету Міністрів України передбачено встановлення фіксованої ціни на електричну енергію для побутових споживачів у розмірі 2,64 гривні за 1 кВт·год, повідомляє Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти