Навіть в Кремлі не знають точної цифри: розвідка Британії оцінила втрати Росії

4 грудня 2023, 16:03
Розвідка Міністерства оборони Великої Британії оприлюднила свої оцінки стосовно втрат російської армії за весь час повномасштабного вторгнення в Україну.
Навіть в Кремлі не знають точної цифри: розвідка Британії оцінила втрати Росії
Розвідка Британії оцінила росіян у війні / Колаж Главред, фото: Фото: Facebook/Михайло Федоров, Міноборони РФ

Росіяни втратили від 180 до 240 тисяч солдатів і офіцерів пораненими та приблизно 50 тисяч вбитими. Одночасно найманці приватної військової компанії "Вагнер", ймовірно, зазнали втрат в розмірі 40 тисяч пораненими і 20 тисяч вбитими. Про це йдеться у звіті міністерства оборони Великої Британії.

"Відтак загалом російська сторона, ймовірно, зазнала втрат у 220-280 тисяч пораненими і 70 тисяч вбитими. Як наслідок, оцінки коливаються від 290 до 350 тисяч загальних російських бойових втрат", – йдеться в повідомленні.

Розвідка Великої Британії оцінює приблизну середню кількість втрачених військових російською армією на рівні приблизно 320 тисяч осіб. У той же час вказується на можливість відсутності точних даних з боку російського командування.

відео дня

"Навіть серед російських офіційних осіб існує низький рівень розуміння загальних втрат через давно сформовану культуру неправдивого звітування в армії", – заявила розвідка.

Війна Росії проти України - останні новини

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, ЗМІ наголошують, що під час недавнього візиту головного керівника Пентагону Ллойда Остіна до Києва, генерал-лейтенант Валерій Залужний, головнокомандувач Збройних Сил України, скаржився йому на втручання Офісу Президента України в діяльність військових.

МіГ-31К, який може переносити аеробалістичні ракети "Кинджал", представляє потенційну загрозу для різних територій. Речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, у яких ситуаціях може не оголошуватись повітряна тривога через зліт МіГа в Україні.

Як повідомили у Інституті вивчення війни, 3 грудня російські окупанти здійснили наступальні операції неподалік від Авдіївки. Російські війська просунулися на захід від залізниці на північ від Степового (3 км на північний захід від Авдіївки).

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти