Данілов розповів, чому РФ більше не потрібні "референдуми" в захоплених районах

15 червня 2022, 21:36
629
За словами Данилова, країна-агресор, Росія, жодного разу навіть не буде намагатися легітимізувати приєднання тимчасово окупованих територій України
Данилов Путін
Олексій Данилов і Володимир Путін / Колаж Фото УНІАН

Кремлівська верхівка не потребуватиме проведення "референдумів" на тимчасово окупованих територіях, а просто буде міняти колаборантів на російських чиновників. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в рамках єдиного телевізійного марафону.

"Це класична форма. Спочатку взяти допомогу тих зрадників, які погодилися на певний період часу очолювати органи, але тепер РФ зриває всі маски і ставить росіян на управління тими територіями, які захоплені. Це ще раз говорить про те, що вони не будуть, ймовірно, проводити "референдуми", а будуть просто росіян призначати на посади", ‒ говорить вона.

читайте такожВинних в окупації півдня України шукатимуть після війни - Данілов

Нагадаємо, раніше секретар Української Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав ганьбою Будапештський меморандум 1994 року і вкрай здивувався тим, що дипломати, які колись його підписали, знову хочуть взяти участь у мирних переговорах між Україною і Росією.

"Мене дивує, що дипломати, які в 1994 році все це зганьбили, зараз ходять і щось пропонують. Після тієї ганьби 1994 року я б на їх місці перестав з'являтися на очі нашому суспільству. А вони мають нахабство продовжувати пропонувати свої послуги", - сказав секретар Радбезу.

До того Олексій Данілов розповів, що варіант з перенесенням війни на територію країни-агресора, Російської Федерації, безумовно існує, але для нього повинні збігтися безліч факторів.

"Це буде залежати від багатьох факторів. Сам Путін же сказав, що воєнторг є в будь-якому місті. На скільки я розумію, він вже з'явився в Брянську, Курську, Бєлгороді. Може там з'явиться Бєлгородська, Курська, Брянська народні республіки", ‒ говорить Данилов.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти