COVID-паспорт для подорожей до ЄС буде тимчасовим: у МОЗ назвали термін дії документа

9 вересня 2021, 13:45оновлено 9 вересня 2021, 15:49
Повноцінний ертифікат вакцинації від коронавірусу можуть отримати українці, які зробили два щеплення.
Додаток Дія
Сертифікати вакцинації від COVID-19 оформляються в застосунку Дія / УНІАН

COVID-сертифікат, який потрібен для подорожей до країн Євросоюзу, та внутрішній "коронавірусний паспорт", діятимуть 1 рік з моменту проходження повного курсу вакцинації. Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Під час свого інтерв'ю у четвер, 9 вересня, він розповів про те, що наразі внутрішній сертифікат видають на 6 місяців. Через півроку треба буде завантажити новий документ. Українці отримають внутрішній і міжнародний COVID-паспорти терміном на 1 рік після того, як пройдуть повний курс вакцинації від коронавірусу.читайте такожCOVID-паспорти для подорожей з України до Європи: як оформити сертифікат в Дії

"Внутрішній сертифікат наразі видається на півроку. Через півроку треба буде відмовитися від нього і завантажити новий. Таким чином і міжнародний, і внутрішній сертифікати видаватимуться на 1 рік з моменту завершення курсу щеплення", - підкреслив Ігор Кузін.

Відкриття кордонів Євросоюзу для України

Посли країн ЄС 14 липня схвалили внесення України до списку "зелених" держав, ситуація із захворюваністю на COVID-19 в яких дозволяє громадянам цих країн відвідувати Європу з метою туризму.

15 липня громадянам України офіційно дозволили в'їжджати до Європи для подорожей. Однак кожна країна самостійно вирішує, чи вносити Україну до національного "зеленого" списку. Підставою для в'їзду може бути негативний ПЛР-тест або сертифікат вакцинації. Київ самостійно домовляється щодо цього питання з іншими державами.

19 серпня в МОЗ заявили, що ЄС визнав українські COVID-сертифікати і відкриває свої кордони для України. На цій підставі українці знову зможуть вільно подорожувати Європою.

З 20 серпня Євросоюз підключив українські сертифікати до європейської сертифікаційної системи, після чого Брюссель офіційно став приймати українські COVID-паспорти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти