Щоб війська РФ раптово не прорвалися: у ЗСУ розкрили деталі оборони Києва

31 березня 2024, 19:19оновлено 31 березня, 20:40
411
Чи існуватиме Україна як держава, залежить від оборони міста Києва, сказав журналістам командувач Сухопутних військ Збройних сил Олександр Павлюк.
Павлюк, Київ
Від Києва залежить, чи існуватиме Україна - Павлюк / Колаж: Главред, фото: соцмережі, УНІАН

Після повномасштабного вторгнення окупантів Росії навколо Києва було споруджено сотні кілометрів фортифікацій і декілька кілець оборони. Проведено роботу, щоб запобігти раптовому ворожому прориву. Про це заявив командувач Сухопутних військ Олександр Павлюк.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що військові провели укріплення північного напрямку.

"За рік на цьому посту ми виконали величезний обсяг роботи. Це близько 1000 кілометрів фортифікацій, три кільця оборони Києва. Дуже посилили Чорнобильський напрямок. Ми зробили все, щоб варіантів раптового заходу противника не було", - сказав Павлюк.

відео дня

Також військовий додав, що оборона Києва продовжує посилюватися.

"Уже будуються довгострокові бетонні укріплення. Тому що мати такого сусіда - потрібно бути постійно готовим до війни. А від Києва залежить, чи буде існувати Україна, чи не буде", - наголосив Олександр Павлюк.

Чи загрожує Києву наступ Росії - останні новини:

28 березня Рада оборони Києва ухвалила термінові рішення: у місті посилять заходи безпеки у зв'язку із загрозами посилення ракетних ударів і ризиком проникнення ДРГ Росії. Киян закликали не панікувати.

Київ, як і раніше, залишається метою Путіна, сказав київський градоначальник Віталій Кличко. За його словами, столиця готується, і повторення ситуації, яка була 24 лютого 2022 року, вже не буде.

Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов прокоментував слова Макрона про "загрози прориву до Києва". Очільник військової розвідки зазначив, що загрози з білоруського напрямку зараз немає.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти