Що буде ЗСУ простіше взяти під контроль - Крим чи Донбас: прогноз експерта

2 травня 2023, 22:53
Олександр Мусієнко переконаний - успіхи українських військ з деокупації Криму цілком можуть запустити руйнівні процеси всередині країни-агресора РФ.
Крим, Мусієнко
Олександр Мусієнко / колаж УНІАН

У разі успіху українських військ на півдні російські окупанти повинні покинути свої позиції на Донбасі. Про це в інтерв'ю Главреду сказав експерт та керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

"Я думаю, що в результаті успішних дій, як тільки сили України проведуть їх на півдні, будуть загрожувати Криму і поставлять умову щодо відведення військ, росіяни з Донбасу вийдуть самі. Для них Донбас не має ніякого значення крім території як такої і плацдарму, з якого вони могли б далі просуватися для завоювання всієї України, яка насправді їх цікавить. Луганська і Донецька область для РФ – виключно інструмент на шляху реалізації їх подальших агресивних амбіцій", ‒ сказав він.

Саме з цієї причини, каже Мусієнко, російські окупанти кинуть всі сили на оборону Криму.

"Тому вони все кинуть на оборону Криму, Севастополя. Більш того, будуть пропонувати якісь переговори про те, що вони готові вийти з Донбасу в обмін на надання Криму статусу Гонконгу (як це було за часів після Британської імперії) або якісь інші політичні домовленості. Вони будуть будь-яким чином намагатися випрошувати, щоб їм дали хоча б щось по Криму", ‒ сказав він.

Хто такий Олександр Мусієнко

Олександр Мусієнко - блогер і експерт. Є головою недержавної організації"Центр військово-правових досліджень". Виступає в якості експерта в ефірах телеканалів, пише My.ua.

Мусієнко переконаний-успіхи українських військ з деокупації Криму цілком можуть запустити руйнівні процеси всередині країни-агресора РФ.

"Але ж ніхто з нашого боку не планує погоджуватися на їхні умови. Як тільки українські війська будуть на перешийку біля Криму, в Росії можуть початися внутрішні процеси. Адже тоді росіяни побачать, що Путін - не та людина, яка здатна керувати державою, що він несе лише поразки і втрати, і це не той лідер, який їм потрібен. Тому там теж можуть відбуватися перестановки, що створить для нас вікно можливостей, яким ми можемо скористатися і звільнити Крим. Але це вікно можливостей триватиме зовсім недовго", - сказав він.

Контрнаступ ВСУ

Президент Володимир Зеленський раніше сказав, що сили оборони України проведуть контрнаступальну операцію і, в тому числі, звільнятимуть окупований Крим. За словами гаранта, успіх військової операції залежить від військової підтримки Заходу.

Український військовослужбовець Віктор Андрусів в інтерв'ю Главреду заявив, що для звільнення Криму ЗСУ потрібно буде підійти до Азовського узбережжя і розбомбити Кримський міст. Окупанти потраплять в оточення, і українським військам навіть не доведеться заходити на півострів. Однак що стосується Донбасу, там ситуація інша і за нього доведеться серйозно воювати.

Колишній радник офісу президента Олексій Арестович вважає, що після виходу до Азовського моря ЗСУ почнуть завдавати нових ударів по російських військових об'єктах в окупованому Криму. На думку Арестовича, армія України знищить Кримський міст і Чорноморський флот.

Дивіться відео інтерв'ю Олександра Мусієнка Главреду:

Війна Росії проти України:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти