"Що буде далі - не знає жодна жива душа": Комаровський розповів про ефективність вакцин

3 листопада 2021, 12:00
За словами эксперта, подолати ковід допоможе тільки вакцинація.
Євген Комаровський
Євген Комаровський детально розповів про вакцини / скріншот з відео

Кандидат медичних наук і відомий український лікар Євген Комаровський розповів про те, як нинішні вакцини протистоять Дельта-штам.

В студії програма "Підсумки місяця з доктором Комаровським "на телеканалі "Україна 24 він спростував міф про неефективність препаратів проти штаму"Дельта".

"Всі зареєстровані вакцини, які є на даний момент, працюють проти штаму "Дельт". Звичайно, якби це був той самий первородний уханьский штам, то всі б ці вакцини давали 100% захист від симптоматичного прояву хвороби. Тобто ніхто б взагалі не хворів, не було б ніяких симптомів ковіду", - заявив Комаровський.

Він підкреслив, що при інфікуванні "Дельтою", вакцини гарантують легкий перебіг захворювання.

"Що буде далі - не знає жодна жива душа", - підкреслив і додав, що якщо у людини багато антитіл, то він не захворіє. А якщо їх взагалі немає, то інфікування будь-яким штамом гарантовано.

При цьому, за словами Комаровського, та людина, у якої немає антитіл, стає середовищем для мутації вірусу.

читайте такожВООЗ заявила про нездатність вакцин зупинити пандемію коронавірусу: названо єдиний вихідВірус потрібно вчасно зупинити і з цим можуть впоратися тільки антитіла.

"Саме тому доцільно тим, хто навіть вже перехворів, робити щеплення, щоб ще більше підвищити кількість антитіл і запобігти мутації коронавірусу", - резюмував лікар.

Нагадаэмо, в Україні є ймовірність розширення "червоної" зони карантину. На сьогоднішній день мова йде про три регіони. У зоні ризику Волинська, Харківська та Тернопільська області.

Також загальнонаціональне дослідження Центрів контролю і профілактики захворювань (CDC) показало, що мРНК-вакцини проти коронавірусу істотно краще захищають, ніж імунітет після перенесеного захворювання.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти