Був би другий Маріуполь: як вдалося захистити Миколаїв від ра**истів

26 травня 2022, 02:39
Ситуація у Миколаєві була б катастрофічною, якби російські війська захопили місто.
Був би другий Маріуполь: як вдалося захистити Миколаїв від рашистів
РФ намагалися захопити Миколаїв за планом Маріуполя / УНІАН, Віталій Кім

У перші дні повномасштабного вторгнення російські війська намагалися захопити Миколаїв за планом Маріуполя, взявши місто в облогу. ЗСУ змогли відбити атаку та завадити планам окупантів. Про це заявив генерал-майор ЗСУ Дмитро Марченко в інтерв'ю "НикВести".

Він додав, що ситуація у місті була б катастрофічна, якби їм вдалося прорватися всередину.

"Якби вони зайшли до міста, це вже було б все… Була б Буча, Ірпінь… Миколаїв, загалом, "брали" за планом Маріуполя: оточити, витіснити всі війська у центр міста, на якийсь об’єкт, завод, відрізати світло, воду, і просто маринувати нас, поки ми не почнемо їхати з глузду, закінчаться боєприпаси, їжа, вода" - сказав Дмитро Марченко.

відео дня

Він додав, що зупинити наступ окупантів вдалося за допомогою комунікації міста з селами, ОТГ.

"Ми не допускали до Миколаєва навіть колони, вони не могли дійти сюди. Вони вишиковувалися, нас сповіщали, і артилерія накривала їх", - розповів Дмитро Марченко.

читайте такожУ Миколаєві потужні вибухи касетних снарядів

Дивіться онлайн новини Миколаєва

Нагадаємо, ЗСУ поступово звільнювали території Миколаївської області від ра**истів. На таких територіях були виявлені кілька цивільних автомобілів з понівеченими та розстріляними тілами людей. Деякі автівки були підірвані на замінованій місцевості. Серед загиблих є діти.

У Маріуполі ра**исти продовжують ховати людей у братських могилах. Їх кількість постійно зростає. Згідно супутниковим знімкам, викопані траншеї на території кладовища окупованого села Виноградне з'явилися в кінці березня. На знімках 17 березня цих розкопок немає. На фото Maxar за 29 березня вже можна побачити траншеї розміром орієнтовно 38 на 4 метри.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти