"Будемо рухатися, як ракети": у ЗСУ розповіли, що буде після прориву укріплень ворога - NYT

2 вересня 2023, 14:07
1877
Бійці ЗСУ на Донецькому напрямку впевнені, що Україні вдасться прорватися до моря, повідомляє авторитетне американське видання The New York Times.
ВСУ, контрнаступ
ЗСУ в контрнаступі покладається на зусилля даних штурмових груп - NYT / колаж Главред, фото УНІАН

Коли сили оборони України прорвуть обидві лінії оборони російських окупантів, то шлях до Азовського моря для них буде повністю відкритий. Про це пише авторитетне західне видання The New York Times з посиланням на коментар ветерана-морпіха Максимом, який той дав у населеному пункті Урожайне (Донецька область).

Морпіх каже - він упевнений в тому, що за двома лініями оборони у окупантів більше немає ніяких укріплень.

"Ми будемо рухатися, як ракети [після того як ЗСУ прорвуть укріплення окупантів ‒ Главред] ",- поділився прогнозом воїн.

відео дня

Крім того, є інформація, що рушійною силою контрнаступу ЗСУ на півдні України є сотні невеликих штурмових груп (часто всього від 8 до 10 солдатів), кожній з яких доручено атакувати одну траншею, одну смугу дерев або навіть один будинок. Нібито саме так звільнялися важливі в стратегічному плані населені пункти Урожайне і Работине. І ВСУ в значній мірі покладається на зусилля даних штурмових груп ‒ повільно, але впевнено просуваючись вперед.

"Це важкий спосіб вести війну - село за селом, будинок за будинком - без гарантії успіху. Однак, будучи взяті і захоплені, вцілілі Російські укріплення служать українцям базою для планування свого наступного кроку", ‒ пишуть журналісти NYT.

Контрнаступ ВСУ

Сили оборони України звільнили Работине в Запорізькій області і продовжують рухатися далі на південний схід від цього населеного пункту. Про це 28 серпня повідомила заступник глави Міноборони Ганна Маляр.

Підрозділи Збройних сил України проводять наступальні дії на двох напрямках - Мелітопольському та Бахмутському, розповів 30 серпня представник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов.

30 серпня начальник міської Військової адміністрації Токмака Олександр Чуб заявив, що підрозділи ЗСУ все ближче просуваються до міста.

Оглядач німецького видання Bild Юліан Ріпці зазначає, що українська армія прорвала головну російську оборону "лінію Суровікіна" і наближається до села Вербове Запорізької області.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти