ЗСУ втратили п’ять танків Leopard 2 від початку контрнаступу - Forbes

29 серпня 2023, 21:48
Відомо, що щонайменше 10 танків Leopard 2 було пошкоджено.
ЗСУ втратили п’ять танків Leopard 2 від початку контрнаступу - Forbes
Стало відомо, скільки знищених танків Leopard 2 / колаж: Главред, фото: Вікіпедія, УНІАН

За 13 тижнів українського контрнаступу ЗСУ втратили п’ять танків Leopard 2 із 71, які були поставлені Україні країнами Заходу.

За даними видання Forbes, усі втрати танків сталися на площі понад 64 квадратні кілометри в районі Малої Токмачки та Роботиного.

Відомо, що щонайменше 10 танків було пошкоджено. Техніка ремонтується в Польщі та Німеччині й повертається на поле бою. У матеріалі видання стверджується, що ці танки можуть неодноразово бути пошкоджені, відправитися на ремонт і повернутися на фронт.

відео дня

"Цілком можливо, що майже кожен член екіпажу п’яти знищених танків - загалом 20 осіб - покинув свою машину до того, як вона згоріла або вибухнула", - припускає Forbes.

Для виживання військових у Leopard 2 є спеціальний баштовий відсік для 120-міліметрових боєприпасів, які при ударі вибухають назовні. Зазначається, що потрапляння в російський Т-72 може підірвати танк і екіпаж.

Нагадаємо, що Захід дав Україні 60 Leopard і залишив без прикриття з повітря. В України немає ресурсів, щоб проводити атаки, на яких наполягає Захід, держава має намір зберегти свою армію, пишуть журналісти The Economist.

Невідома країна викупила у Бельгії танки Leopard для України. Після ретельної реконструкції перші машини вже вирушають до України через Німеччину та Італію. Дорогою їх оснастять новими системами озброєння.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти