"Більшість моряків загинули": у ГУР озвучили деталі знищення "Цезаря Кунікова"

14 лютого 2024, 14:07оновлено 14 лютого, 15:26
764
Україна знищила 14 лютого 2024 року БДК "Цезар Куніков" російського флоту. Це підтвердив офіцер спікер ГУР Міноборони Андрій Юсов.
Гур, Куников
Сам "Цезар Куніков", сказав речник ГУР Андрій Юсов, затонув і не підлягає ремонту / колаж Главред, фото УНІАН і Mil

Україна потопила великий десантний корабель "Цезар Куніков" російських окупантів - і при цьому більшість членів екіпажу загинули. Про це заявив речник ГУР Міноборони України Андрій Юсов у коментарі "24 каналу".

Сам корабель, сказав він, затонув і не підлягає ремонту.

"Більшість екіпажу знищеного "Цезаря Кунікова" загинула. За інформацією ГУР, на борту корабля був вантаж із боєкомплектом. Корабель затонув і не підлягає відновленню",- сказав офіцер.

відео дня

Також Юсов додав, що наразі Україна не володіє інформацією про точну кількість загарбників, які загинули внаслідок удару по ВДК "Цезар Куніков".

Україна розтрощила БДК "Цезар Куніков"

Вранці, 14 лютого, у Криму прогриміли вибухи. Жителі Ялти, Місхора та Алупки заявили про спалахи і звуки вибухів. З'явилася інформація про удар по БДК російських окупантів. У район події вирушили вертольоти.

Пізніше Українська правда повідомила, що бійці ГУР розтрощили БДК РФ Цезар Куніков у Криму. У Міністерстві оборони Росії цього повідомлення не підтверджували, але й не спростовували.

У Генеральному штабі ЗСУ офіційно підтвердили: Україна знищила російський корабель Цезар Куніков у Криму. Розтрощення ворожого військового судна - спільна операція військових і бійців ГУР.

Природно, що кремлівський глашатай і прес-секретар диктатора Путіна Дмитро Пєсков відмовився коментувати розтрощення силами оборони України "Цезаря Кунікова". Мовляв, про це потрібно питати в міністерства оборони окупантів.

До слова, майже два роки тому українські війська вже завдавали удару по "Кунікову". Тоді, наприкінці березня 2022 року, ЗСУ вдарили по бухті в тимчасово окупованому Бердянську. На місці було знищено великий десантний корабель "Саратов". А два інші великі десантні кораблі - "Цезар Куніков" і "Новочеркаськ" - зазнали пошкоджень.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти