"Велике будівництво" цього року розпочне консервацію легендарних об’єктів Чорнобильської зони - Тимошенко

13 серпня 2021, 12:28
Проєкт передбачає дослідження об’єктів, розробку проєктно-кошторисної документації та безпосередньо роботи по консервації та будівництву.

Офіс Президента, Державне агентство з управління зоною відчуження та Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів запускає проєкт з консервації об’єктів Чорнобильської зони відчуження. Відновлення перших об’єктів почнеться вже цього року в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво", повідомила пресслужба Міністерства.

Проєкт передбачає дослідження об’єктів, розробку проєктно-кошторисної документації та безпосередньо роботи по консервації та будівництву. Прогнозований термін реалізації - 2 роки, але деякі об'єкти будуть законсервовані вже в цьому році.

Наприклад, кафе "Прип'ять", оглядовий дах 16-поверхівки, квартира-музей Володимира Правика (пожежник, ліквідатор Чорнобильської катастрофи). Автовокзал, басейн та Дуга також будуть приведені у порядок у їхньому оригінальному стані.

відео дня

Це дозволить зберегти атмосферу та автентичність міста, зазначають у Міністерстві.

В ході реалізації "Великого будівництва" у 2021 році заплановані також вишукувальні дослідження та проєктно-кошторисна документація по КПП "Дитятки" та Чорнобиль-Хабу.

"Ми працюємо над тим, щоб територія була не місцем забуття, а точкою розвитку. Перш за все, як унікального туристичного і науково-технологічного кластеру. За 3 роки кількість туристів зросла у 16 разів, вже працює перша сонячна електростанція Solar Chernobyl, є можливості для створення нових технологічних підприємств та дослідницьких експедицій", - підкреслив Кирило Тимошенко, заступник керівника Офісу Президента та координатор "Великого будівництва".

Крім того, у найближчі три роки за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" оновлять траси у Чорнобильській зоні, що забезпечить доступ екологам, туристам, науковцям та підприємцям.

Нагадаємо, нещодавно Кирило Тимошенко повідомив, що раніше зачинені території природного парку "Залісся" та президентської резиденції на півострові Бірючий були відкриті для усіх бажаючих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти