Більша частина Лиману захоплена окупантами - Кириленко

27 травня 2022, 13:55
Українським військовим довелося відступити на укріплені позиції.
Більша частина Лиману захоплена окупантами - Кириленко
Окупанти захопили більшу частину лиману в Донецькій області / Павло Кириленко, Reuters

Російські війська захопили більше половини лиману в Донецькій області. Українським військовим довелося відступити на укріплені позиції. Про це заявив начальник Донецької обласної Військової адміністрації Павло Кириленко, повідомляє Громадське.

Українські військові продовжують залишатися на Лиманському напрямку.

"Як і Світлодарський напрямок: пройшло перегрупування сил ЗСУ для того, щоб зайняти укріплені позиції. Ворог зараз знаходиться на території Світлодарської громади", - сказав Кириленко.

відео дня

Ворожі війська продовжують обстріл уздовж всієї лінії фронту в Донецькій області. Під серйозними ударами залишаються Бахмут, Покровськ і Краматорськ.

Нагадаємо, вчора, 26 травня, російські війська увійшли в Лиман і повісили на будівлі місцевої міськради російські прапори. Бої за місто тривають.

читайте також"Русский мир" в Україні: В'ятрович запропонував провести кардинальне "обрізання"

Дивіться онлайн новини Донбасу

Війна в Україні

Нагадаємо, радник керівника офісу президента Олексій Арестович назвав ситуацію на фронті "аховою" для України. Наші військові поки не можуть наносити удари в тил ворога, так як не мають далекобійних засобів. Арестович зазначив, що зараз захід проходить перевірку на адекватність.

Також він заявив, що Росія виграє за темпами у війні - вони накопичили резерви раніше, ніж Україна. У зв'язку з цим стає можливим повернення російської армії на північ країни і посилення тиску на лінії Херсон - Запоріжжя.

Президент України Володимир Зеленський різко розкритикував слова колишнього держсекретаря США Генрі Кіссінджера, який заявив про необхідність віддати шматок територій для РФ в обмін на мир.

Генсекретар НАТО заявив, що РФ і Україна перейшли "у війну на виснаження" і тепер ніхто не може спрогнозувати, коли вона і як закінчиться. Він додав, що Альянс бачить своєю метою подальшу підтримку Україні і одночасно запобігання ескалації війни.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти