Бил кулаками в голову: в Ужгороді п'яний майор накинувся на дружину військового

3 липня 2023, 05:00
838
Постраждала жінка розповіла, що майору не сподобалось те, що її чоловік служив на фронті, але нині вважається обмежено-придатним до служби.
майор избил женщину
П'яний майор ТЦК побив дружину українського військового / Коллаж: Главред, фото: facebook/Тетяна Новак

В Ужгороді п'яний старший офіцер Закарпатського ОВК (обласний військовий комісаріат) накинувся на військового та його жінку. Майор декілька разів вдарив жінку кулаком у голову. Про це особисто розповіла постраждала журналістка Тетяна Новак на своїй сторінці в Facebook.

Журналістка зізналась, що разом зі своїм чоловіком, офіцером ЗСУ Євгенієм Голюком, який воював на фронті, була у супермаркеті. Вже біля каси до них причепився чоловік у цивільному з ознаками алкогольного сп'яніння.

"Його перші слова були до мого чоловіка: "Ти воював чи [неценз.] (втік - Главред)?". Женя спокійно відповів, що воював. Відповідь мужика не задовольнила і він продовжив на підвищених тонах допитуватись: "А де? А як? А нащо поїхав на нуль? А чому зараз не там?". Мій чоловік спокійно зазначив, що служить в 15-му гірсько-штурмовому батальйоні, після оборони Соледару визнаний обмежено придатним. Це чомусь розлютило співрозмовника ще більше і він видав нецензурний малозрозумілий монолог, загальний зміст якого зводився до "ви не місцеві і це одразу видно, нащо ви приїхали, а ви знаєте хто я, а я майор, це мій район, мене всі знають", - розповіла Тетяна.

відео дня

Вона пригадує, що заспокоїти чоловіка намагалася продавчиня, яка постійно повторювала "Костя, заспокойся". За даними постраждалої, цим чоловіком нібито виявив майор, оперативний черговий Закарпатського ОТЦК Костянтин Варі. Вона стверджує, що цей чоловік продовжував чіплятися до подружжя, стоячи на касі.

"Костя впав в повний неадекват, підійшов впритул, махав руками, декілька разів штовхнув мене і чоловіка в голову (поки що відкритою долонею). Ані мені, ані чоловіку не цікаві бійки, тож ми вирішили просто вийти на вулицю і викликати поліцію. Попросили продавчиню теж набрати 102 і викликати охорону. Наші слова вона повністю проігнорувала, зате не посоромилась відчайдушно пхати мені термінал для сплати товару. Я, до речі, сплатила", - розповідає Тетяна.

Вона зі своїм коханим вийшли з магазину та підійшли до зупинки, звідки Євген і хотів викликати поліцію. Однак зловмисник знову підійшов до них, накинувся та побив Тетяну, пригадує постраждала.

"Коли мій чоловік вже тримав телефон біля вуха, Костя (він же майор Костянтин Варі) теж з'явився на зупинці, кинувся на мого чоловіка з кулаками, але чомусь передумав, різко змінив траєкторію, підбіг до мене (я стояла на пару метрів позаду від чоловіка) і вдарив мене в щелепу. Так, жінку. Так, кулаком. Я впала, тоді він схилився наді мною і наніс ще один удар кулаком в ліву скроню. Все було швидко і неочікувано, мій чоловік не встиг втрутитися, а Варі втік", - пише Тетяна.

майор избил женщину
П'яний майор ТЦК побив дружину українського військового / фото: facebook/Тетяна Новак

Після цього подружжя викликало правоохоронців, швидку та ВСП (Військова служба правопорядку). Також почали збиратися люди, які зізналися, що цей чоловік нібито вже не вперше нападає на людей і найчастіше його жертвами стають жінки.

Тетяна зазначає, що Костянтина Варі знайшли у його власній квартирі, драгер показав в його організмі 2,05 проміле алкоголю. Медики констатували, що у журналістки забій щелепи.

майор избил женщину
П'яний майор ТЦК побив дружину українського військового / фото: facebook/Тетяна Новак

Постраждалі одразу написали заяву в поліцію. Там відкрили кримінальну справу за статтею Умисне легке тілесне ушкодження. У жінки забій м'яких тканин голови та забій нижньої щелепи.

Тетяна стверджує, що деякі люди намагалися зробити все, щоб нібито не дати справі розголосу.

"Наступного ранку, в понеділок, ми з чоловіком поїхали до Ужгородського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області. Поки їхали в таксі, мені подзвонили з Закарпатського ОВК і попросили зустрітись, щоб "обсудити інцидент і врегулювати все мирно". Я відмовилась. У відділі поліції нас зустріли без ентузіазму. Дізнавач Турус Ю.Ю. тільки після моїх наполегливих прохань запросив до себе в кабінет і дав направлення на судово-медичну експертизу. Ми негайно поїхали в Ужгородське міжрайонне відділення судово-медичної експертизи. Там мене детально розпитали про обставини і офіційно зняли побої. Втім тут же виявилось, що в травмпункті забули проставити необхідні печаті на довідку, а дізнавач Турус забув додати до направлення супровідний лист", - пише Тетяна.

майор избил женщину
П'яний майор ТЦК побив дружину українського військового / фото: facebook/Тетяна Новак

З усіма печатками жінка віддала результат судово-медичної експертизи дізнавачу. А той своєю чергою пообіцяв направити супровідний лист судмедексперту. Однак згодом Тетяна дізналася, що Турус пішов у відпустку на невизначений термін.

майор избил женщину
майор избил женщину / фото: facebook/Тетяна Новак

" Впродовж тижня дізнавач не відповів конкретно на жодні мої питання стосовно справи. Я не знаю, чи вилучили з магазина камери, чи були опитані свідки (як мінімум продавчиня), чи був долучений протокол затримання з доказами, що Варі був в стані алкогольного сп'яніння", - пише Тетяна.

У Карпатах на одному з курортів чоловік "накинувся" на військового медика, який приїхав із Бахмута, щоб пройти посттравматичну психологічну реабілітацію. Образник цинічно сказав, що "ЗСУ - це худоба" і послав військового медика назад до Бахмута.

Нагадаємо, у Волинській області 22-річний офіцер побив 41-річного військового, який раніше отримав серйозне поранення на фронті. Чоловіка знайшли наступного дня. Внаслідок побиття він тимчасово втратив можливість ходити. У військового велика гематома на голові та рана, а також синці по всьому тілу.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти