Арестович порадив, як раз і назавжди вирішити мовне питання в Україні

13 травня 2021, 10:33
Спікер ТКГ розповів про дослідження, що проводилося в Голландії та було присвячене проблемам української та російської мов в Україні.
Арестович
Олексій Арестович / Фото Facebook

Спікер української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Олексій Арестович, який сам потрапляв у мовний скандал, порадив, як раз і назавжди вирішити мовне питання в Україні.

Арестович розповів в ефірі телеканалу Україна 24 про дослідження, що проводилося в Голландії та було присвячене проблемам української та російської мов в Україні.

В ході дослідження в одному приміщенні зібрали людей, які категорично виступали за українську мову, і тих, хто підтримував надання російській статусу другої державної мови.

"Їм дали можливість сваритися, скільки хочуть", - розповів спікер української делегації в ТКГ.

Арестович пояснив, що вдалося з'ясувати дослідникам:

"Прихильникам української мови дуже важливе почуття безпеки в цьому питанні, для них мова – частина самоідентифікації, російськомовних співгромадян вони сприймають як загрозу і п'яту колону. Російськомовні почуваються в Україні людьми другого сорту, це було встановлено психологами. І голландці запропонували просте рішення: українцям треба дати почуття безпеки, а російськомовним – дати відчуття того, що вони такі самі громадяни".

Мовні скандали в Україні - про що раніше писав Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти