"Абсолютно хворі істоти": Зеленський провів термінову Ставку після удару по Дніпру

26 травня 2023, 19:58
Україна робить все можливе для пришвидшення постачання та збільшення кількості систем ППО.
Владимир Зеленский, ракетный удар по Днепру
Зеленський провів Ставку після ракетного удару по Дніпру / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео, ДСНС

Президент України Володимир Зеленський провів важливе засідання Ставки верховного головнокомандувача. Це відбулося після кривавого ракетного удару по лікарні та ветлікарні в Дніпрі. Про це він заявив у своєму відеозверненні.

Головними питаннями були ситуація на передовій, активні дії українських військових, а також забезпечення бійців ЗСУ зброєю, технікою та снарядами, а також ППО.

Зеленський назвав "хворими істотами" всіх, хто причетний до ракетного удару по Дніпру.

"Протягом дня отримую доповіді щодо ситуації у Дніпрі та ліквідації наслідків чергового удару. Це суто звірство: російська ракета, балістика – проти лікарні та ветеринарної клініки. Абсолютно хворі істоти. Станом на цю хвилину внаслідок удару загинули двоє людей… Мої співчуття рідним та близьким! Розбір завалів ще не завершився. Понад 30 людей поранені, і серед них – двоє дітей", - сказав Зеленський.

Він додав, що Україна робить все можливе для пришвидшення постачання та збільшення кількості систем ППО.

"За цей тиждень маємо значний прогрес і щодо сучасної авіації для України, яка стане ключовим компонентом нашого захисту в повітрі. Ми рухаємось у модернізації оборони швидше, ніж можна було передбачити ще півроку тому", - додав президент.

Дивіться відео про Ставку Володимира Зеленського:

Владимир Зеленский
Зеленський провів Ставку після ракетного удару по Дніпру / фото: скріншот

Ракетна атака по Україні

Нагадаємо, що цієї ночі окупанти атакували Київ і Дніпро ракетами. Атака була здійснена зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспію. Удар ймовірно був завданий крилатими ракетами типу Х-101/555.

Окупанти вдарили ракетою по лікарні в Дніпрі. На місці удару виникла сильна пожежа, туди попрямували карети швидкої допомоги. За словами дніпрян, перед вибухом вони бачили і чули проліт ракети.

РФ підірвала ракетою лікарню в Дніпрі, кількість загиблих і поранених зросла. З-під завалів будівлі ветклініки, по якій вдарив ворог, дістали тіло загиблого чоловіка. Число поранених в результаті ракетного удару росіян по Дніпру продовжує зростати.

Дивіться відео, як росіяни ракетами обстріляли Дніпро:

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти