32 дні життя в метро: без світла і нормальної їжі 2-річна харків'янка перестала ходити

13 квітня 2022, 07:01
1331
Сім'я спустилася в метро через авіаудари російських окупантів по Харкову. Більше місяця маленька дівчинка жила під землею, що позначилося на її здоров'ї.
32 дні життя в метро: без світла і нормальної їжі 2-річна харків'янка перестала ходити
Після місяця життя в метро дівчинка перестала ставати на ноги / Колаж facebook.com/OHMATDYTLVIV, Reuters

В Харкові сім'я 32 дні переховувалася в метро з маленькою дочкою. Після такого тривалого перебування в підземці без сонця і нормальної їжі дівчинка перестала ходити.

6 березня сім'я святкувала 1 рік і 7 місяців Аліси. Російські окупанти того дня завдали три авіаційні удари, йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці Львівської обласної дитячої клінічної лікарні Охматдит.

"Коли я подивилася на годинник, було 18:25. Бігти на вулицю було вже пізно, бо діяла комендантська година. Тому сім'я перемістилася у ванну, щоби переночувати. Було дуже холодно, ми грілися один об одного, а будинок здригався від потужних вибухів. Я намагалася закривати дочки вуха, щоби вона цього не чула", - розповіла мама дівчинки Зіна.

Вранці наступного дня сім'я спустилася в метро і почала облаштовувати свій новий побут. Зіна ввела щоденні курси англійської мови для дітей і дорослих.

32 дні життя в метро: без світла і нормальної їжі 2-річна харків'янка перестала ходити
/ Фото facebook.com/OHMATDYTLVIV

Жінка вдячна волонтерам і всім, хто ховався в підземці з нею.

"Ми стали однією сім'єю", - зазначила вона.

32 дні життя в метро: без світла і нормальної їжі 2-річна харків'янка перестала ходити
Дитину лікують у дитячій лікарні Охматдит / Фото facebook.com/OHMATDYTLVIV

Зінаїда додала, що нікуди не тікала б, якби не здоров'я дочки.

"Її організм без сонця, без нормальної їжі, звичного життя, маючи певні проблеми, почав здавати. В один день вона просто перестала ставати на ноги", - розповіла мати дитини.

Батьки вирішили виїхати. Зараз вони знаходяться у Львові, в дитячій лікарні Охматдит. Там маленьку Алісу поступово ставлять на ноги.

Як повідомляв Главред, окупаційна армія Росії стала обстрілювати місто Харків новими видами бомб, які спускаються на парашутах. Жителям міста в жодному разі і за жодних обставин не можна наближатися до таких парашутів. Одразу ж слід повідомляти про них рятувальникам за телефонами 101 та 112. Ворожі війська зруйнували у місті вже 1716 будинків.

9 квітня начальник розвідки Міноборони України генерал-майор Кирило Буданов заявив, що російські військові перегрупуються на сході України та планують просуватися до Харкова.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти