"2 жирні цілі за один раз": в Повітряних силах розказали важливі подробиці збиття літаків

15 січня 2024, 17:25оновлено 15 січня, 23:09
Підбитий літак Іл-22 не підлягає відновленню, кажуть у Повітряних силах ЗСУ.
'2 жирні цілі за один раз': в Повітряних силах розказали важливі подробиці збиття літаків
ЗСУ знищили російський літак А-50 / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео, Вікіпедія

Українські військові майстерно вдарили по двох російських військових літаках. Вони знищили важливий для РФ літак-розвідник А-50 та підбили ще один військовий літак Іл-22. Спікер командування Повітряних сил Юрій Ігнат розповів подробиці.

Він зазначив, що літак Іл-22 був підбитий, але зміг долетіли до Анапи.

"Схоже, Іл-22 таки дотягнув до Анапи. Живучий гад. Ага, як бачите, корито "восстановлению не подлежит". Тому, як не крути, ціль знищена, реанімація не допоможе! Літак горів, серед екіпажу є поранені, сподіваюсь і 200-ті", - пише Ігнат.

відео дня

Він додав, що раніше літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 був для українських військових пріоритетною ціллю.

"До сьогоднішнього дня знищення цього борта здавалося непосильним завданням для Повітряних Сил. А тут ще й Іл-22 (повітряний командний пункт) попав під роздачу! Одразу дві "жирні" цілі за один раз! Пишаюсь службою в Повітряних Силах ЗС України!" - додав Ігнат.

Удар по літаках А-50 і Іл-22 РФ

Нагадаємо, спочатку в ЗСУ побічно підтвердили знищення А-50 і Іл-22 над Азовським морем. Микола Олещук опублікував пост, присвячений ракетному удару росіян по багатоповерхівці в Дніпрі, який стався 14 січня 2023 року.

Пізніше Валерій Залужний підтвердив знищення російських А-50 та Іл-22 у Приазов'ї. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний подякував Повітряним Силам за чудово сплановану та проведену операцію в Приазов'ї.

Нагадаємо, експерт пояснив, чи могла сама РФ збити свої А-50 і Іл-22. Літак А-50, його швидкість і висоту польоту, неможливо сплутати з ракетою або винищувачем противника.

Як повідомлялося раніше, ЗСУ могли збити А-50 над Азовом "блукаючим ЗРК". Валерій Романенко пояснив, чим вдалося збити російський літак на граничній дальності.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти