"1 до 7 на користь РФ": в ЗСУ розкрили критичну ситуацію з артснарядами

22 березня 2024, 17:48
193
Україна не прагне змагатись з Росією за кількістю снарядів, натомість шукає рішення, аби здобути технічну перевагу над окупантами, зазначив генерал-лейтенат.
'1 до 7 на користь РФ': в ЗСУ розкрили критичну ситуацію з артснарядами
Україна шукає технологічні шляхи до перемоги над РФ / Колаж: Главред, фото: 31 окрема механізована бригада, 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада

Україна програє у кількості боєприпасів Росії, співвідношення витрат артснарядів складає 1 до 7 на користь ворога. Проте через кілька місяців ситуація має покращитись. Про це повідомив заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в ефірі телемарафону.

"Якщо порівнювати, то на сьогоднішній день є таке співвідношення, відповідає дійсності - 1 до 7 на користь ворога. Але завдяки ініцативі Європейського Союзу, чеській ініціативі, завдяки пакетам допомоги від інших країн-партнерів, я думаю, що за місяць-два дана різниця буде суттєво зменшена. Такої великої переваги на користь РФ не буде", - розповів Гаврилюк.

Генерал-лейтенат наголосив, що Україна не може і не прагне змагатись з Росією за кількістю снарядів чи кількістю солдат. Натомість командування шукає технологічні та іноваційні рішення, аби здобути технічну перевагу над окупантами на полі бою.

відео дня

"Нині на полі бою виграє той, чиї снаряди мають більшу дальність і кращу влучність", - зазначив заступник міністра.

За його словами, в Україні в рази виросло виробництво боєприпасів і мінометних мін порівняно з 2022 роком, а до кінця року, ймовірно, вдасться досягти тих планів, які визначив президент. Наразі Україна виробляє практично весь спектр артилерійських боєприпасів.

Українська влада також активно співпрацює з міжнародними партнерами у сфері протиповітряної оборони, що є важливим компонентом національної безпеки. Створення багатоешелонової та замкненої системи протиповітряної оборони є пріоритетом для України.

"Cтворено в рамках 17-го засідання Рамштайну коаліцію протиповітряної оборони, яку очолює Німеччина. В програмі реалізації коаліції вирішується питання щодо збільшення кількості постачання нам засобів ППО та ракет до них. Але навіть та допомога, яка нам надходить, не є достатньою для прикриття всіх об’єктів на території нашої держави", - пояснив Гаврилюк.

Снарядний голод у ЗСУ

Українські військові говорять про серйозні побоювання через відсутність військової допомоги від США. Вони наголошують, що зараз дуже відчувається перевага російських окупантів, і вони вважають це "поворотним моментом" у війні, йдеться у публікації CNN.

Колишній командир батальйону "Айдар" Євген Дикий підтвердив, що загострення ситуації на фронті сталося через накладення одразу двох проблем - дефіциту особового складу та снарядів.

"Ми стали просто жертвами Дональда Трампа та його прихильників, і через чиє блокування ми зараз не маємо снарядів великих калібрів", - сказав він.

Снарядний голод в ЗСУ

Як повідомляв Главред, журналіст Фредерік Плейтген повідомив про гостру нестачу боєприпасів українських військових на фронті. За його словами, захисники не можуть на 100% виконувати свої завдання через відсутність необхідного забезпечення.

Також Spigel підтвердив снарядний голод в ЗСУ. Власні запаси боєприпасів України можуть закінчитися до червня або навіть раніше. Існує ймовірність, що отримати боєприпаси можна в країнах арабського світу, оскільки деякі з них мають великі запаси. Також необхідні для України боєприпаси є на Балканах і в Африці.

Крім цього, майор національної гвардії, начальник штабу артилерії 4-ї бригади "Рубіж" Денис Нагорний зазначив, що снарядний голод на фронті поступово зростає. Для оборонних дій їх поки вистачає, проте для тактичних дій, наступу чи відбиття певних позицій снарядів бракує.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти