Знайомимося з Re:Verse – перспективним мультиплеєрним проєктом по всесвіту Resident Evil

31 січня 2021, 18:59оновлено 31 січня 2021, 19:46
Він буде йти в комплекті з хорором Resident Evil Village, що виходить 7 травня.
Re:Verse
Re : Verse-враження / Reddit

28-го числа на консолях актуального покоління стартував закритий бета-тест Re:Verse – нового мультиплеєрного проєкту по всесвіту Resident Evil. В інтернеті починають з'являтися перші відгуки та враження гравців, про які й піде мова в наступній замітці.

Нагадаємо, що гру анонсували на минулому трохи менш як тиждень тому Resident Evil Showcase, але під буйним потоком вражень від інформації про "зірку програми" – Resident Evil: Village – мультиплеєрний проєкт злегка пожурили за візуальний стиль, та й забули. І, як виявилося, даремно.

Зазвичай з мультиплеєром у всесвіті Resident Evil прямо кажучи не задається. Напевно мало хто зараз згадає про Resident Evil: Resistance – мультиплеєрний проєкт, який додавався до рімейку третього резидента. Однак, Capcom треба віддати належне – вони відмовилися від ідеї реанімувати провальний проєкт, якому вижити було не судилося, і замість цього створили інший. Тому в Re: Verse вони прибрали асиметричний мультиплей за типом хітового Dead by Daylight, на базі якого був побудований ігровий процес в Resistance і зробили ставку на звичний і знайомий deathmatch.

За задумом розробників, гравцям буде доступно ряд карт, що являють собою знайомі локації з різних частин лінійки Resident Evil – для ЗБТ, на цей момент, доступна тільки одна така локація – центральна частина поліційної дільниці з ремейка RE 2. На цю карту спявняться шестеро гравців і починають бій "кожен сам за себе", набиваючи фраги та мріючи перемогти. На вибір гравцеві дається ряд знайомих героїв з різних частин лінійки Resident Evil, причому вони необов'язково повинні бути різними. Для ЗБТ доступно шість персонажів (в сетинґу гри вони називаються "вцілілі) – Джилл Валентайн, Кріс і Клер Редфілди, Леон Скотт Кеннеді, фатальна Адда Вонг, а також оперативник "Амбрели" ХАНК.

Кожен герой має по три перка – один з яких пасивний і два активних, а також два види зброї на старті – яке у всіх персонажів відрізняється, (однак це швидко виправляється шляхом лутінга). Але це ще не все. У кожного вижив є, по суті, друге життя – після смерті персонаж перетворюється в монстра (які в сеттингу гри називаються "біо") для ЗБТ, на цей момент, доступно п'ять їх різновидів: Пліснявий-Товстун, Мисливець γ, Джек Бейкер, Немезіс і Супер-Тиран. Той, в кого вцілілий перетвориться після смерті, залежить від кількості зібраних капсул з Т-вірусом, які розкидані по карті. Біозброї могутніше тих, що вціліли, проте вони мають вичерпаний термін життя.

Власне, як це все виглядає – наочніше буде подивитися на прикладі реального геймплея за різних персонажів.

Геймплей Re:Verse

читайте такожResident Evil 8 виявиться унікальним представником лінійки ігор по всесвіту Обителі Зла

Resident Evil: Village (в просторіччі – Resident Evil 8) готується до виходу 7 травня на PC, PS4, PS5, Xbox One і Xbox Series X з безкоштовним апгрейдом між поколіннями. Події восьмої частини продовжують історію визнаної критиками Resident Evil 7 Biohazard. Нова сюжетна лінія починається з того, що Ітан Уінтерс і його дружина Міа мирно живуть на новому місці, Вільні від минулого. Вони роблять перші кроки в спільному житті, як раптом трапляється нова трагедія.

Пітер Фабіано, нинішній продюсер франшизи Resident Evil, пообіцяв що даній грі буде чим здивувати своїх шанувальників і не тільки – оскільки вона увібрала в себе всі кращі елементи попередніх частин, а атмосфера в ній буде більш напруженою ніж у всіх інших представниках серії.

Resident Evil: Village можна буде купити як на консолях Xbox і Playstation, так і на ПК. В PS Store гра коштуватиме 1 999 гривень.

  • В магазині Microsoft Store - 1999 гривень;
  • В магазині Steam - 1299 гривень.

Resident Evil Village трейлер

Поспішимо нагадати всім шанувальникам серії Resident Evil, які з нетерпінням чекають восьму номерна частина, бути гранично уважними – в Мережі почали з'являтися серйозні спойлери по грі.

Якщо раніше ми писали тільки про спойлерні назви файлів з кат-сценами, то зараз з'явилися самі кат-сцени, які розкривають сюжетні повороти гри, включаючи кінцівку та дизайни деяких босів.

Свого часу аналогічним чином у Мережу злили подробиці сюжету The Last of Us Part II за два місяці до офіційного релізу. Сюжет нібито злив хтось із сім'ї одного зі співробітників Naughty Dog.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти