У NVIDIA почали боротьбу з майнерами та нестачею відеокарт

19 лютого 2021, 16:34
Важливі новини для тих, хто планує оновити свій ПК.
У NVIDIA почали боротьбу з майнерами та нестачею відеокарт
У NVIDIA почали боротьбу з майнерами / CNBC

Американська компанія NVIDIA почала боротьбу з майнерами та нестачею відеокарт для ігрових систем. Для цього скоро вийде патч, який знизить продуктивність карт RTX 3060 в майнінгу на 50%.

Натомість в першому кварталі 2021 року NVIDIA випустить прискорювач для майнінгу – CMP HX, оптимізований для видобутку криптовалют, в якому не буде відеовиходу і він не буде прораховувати графіку.

Таким способом компанія має намір боротися з дефіцитом відеокарт, які гуртом скуповуються майнерами на тлі зростання цін на криптовалюту. Зокрема, вплинуло на дефіцит зростання біткоїну з 11 000 доларів в жовтні 2020 року до 50 000 доларів до лютого 2021 року.

відео дня

Це, своєю чергою, змушує майнерів активніше скуповувати відеокарти з метою видобутку ще більшої кількості криптовалюти. За запевненнями рітейлерів, манери безпосередньо у постачальників скуповують цілі партії відеокарт по тисячі примірників. Через це компоненти не доходять навіть до магазинів

Дефіцит же призводить до зростання цін на відеокарти – деякі моделі подорожчали в півтора-два рази, але в середньому вартість зросла на 100 доларів (2750 грн в перерахунку). Експерти вважають, що дефіцит відеокарт триватиме, як мінімум, до середини 2021 року.

У NVIDIA почали боротьбу з майнерами та нестачею відеокарт

читайте такожВартість біткоїна досягла чергового історичного максимуму

Раніше ми повідомляли, що хмарний сервіс NVIDIA GeForce NOW дістався і до Google Chrome – на платформах Windows і Mac. Тепер можна запускати найвимогливіші ПК-ігри, наприклад, Cyberpunk 2077, навіть на слабенькому комп'ютері.

GeForce Now – це ігровий хмарний сервіс, який дозволяє грати в найсучасніші та найвимогливіші до технічних характеристик гри навіть на старому комп'ютері, або на смартфоні. Що важливо, для повноцінного задоволення від стрімінга ігор потрібен дуже швидкий Інтернет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти