Весна не поспішає: українців попередили про затяжні холоди

11 лютого 2021, 14:56
На початку календарної весни морози вщухнуть, але справжнє тепло прийде тільки в травні, каже Леонід Горбань.
Дощ, весна
Синоптики розповіли, коли чекати справжньої весни / Reuters

Попередні розрахунки синоптиків свідчать про те, що весна в Україні цього року буде пізньою.

У той же час значне потепління очікується в середині березня, розповіла в коментарі РБК-Україна заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня.

"Весна неодмінно буде. Десь у березні. Швидше за все, до середини березня, може, вже поверне на весну", - сказала вона.

У свою чергу народний синоптик Леонід Горбань попередив про те, що на початку календарної весни морози вщухнуть, але справжнє тепло прийде тільки в травні.

"В цілому в Україні зараз цілком нормальна погода для сезону. Нічого особливого, ніякої аномалії немає. Погода відповідає попереднім розрахункам і закономірностям впливів планет Сонячної системи. Передбачалося і велика кількість снігу в лютому. Тому чекаємо сильних морозів. У лютому ще два підходи циклонів, але вони вже будуть не такими сніговими. Пізніше можливий сніг з дощем. Справжнього тепла не буде ні в квітні, ні в березні. Морозів не буде, але буде холодно - 5-7 градусів вище нуля і багато опадів. Насправді це добре, адже дасть додаткову вологу для сільського господарства", - розповів він Радіо Свобода.

читайте такожУкраїну накрили нові снігопади: які дороги потрапили у сніговий полон

Коли чекати нових снігопадів і сильних морозів:

  • Опади в Україні майже припиняться тільки з неділі-понеділка, 14-15 лютого. А вже з 13 лютого на всю територію країни поширяться морози. Про це в коментарі Главреду розповіла провідний синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня.
  • "З понеділка-вівторка морози в західних, північних і центральних областях в нічні години будуть досягати 20-26 градусів Цельсія. Денна температура також буде 10-15 градусів морозу. На півдні і сході морози будуть трохи менше – 10-15, 13-18 градусів", - сказала синоптик.
  • Також синоптик зазначила, що в четвер і п'ятницю, 11-12 лютого, морози і значні снігопади будуть в західних, північних (зокрема, в Києві) і деяких центральних областях.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти