Нові снігопади і сильні морози: синоптики дали прогноз погоди на тиждень

11 лютого 2021, 07:14
В Укргідрометцентрі попереджають, що наступного тижня в Україні очікуються морози до -26.
Україну знову чекають снігопади /Reuters
Україну знову чекають снігопади /Reuters

Опади в Україні майже припиняться лише з неділі-понеділка, 14-15 лютого. А вже з 13 лютого на всю територію країни поширяться морози. Про це у коментарі Главреду розповіла провідний синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня.

"З понеділка-вівторка морози у західних, північних і центральних областях у нічні години досягатимуть 20-26 градусів Цельсію. Денна температура також буде 10-15 градусів морозу. На півдні та сході морози будуть трохи меншими – 10-15, 13-18 градусів", - сказала синоптик.

Також синоптик зазначила, що у четвер та п'ятницю, 11-12 лютого, морози і значні снігопади будуть у західних, північних (зокрема, в Києві) і деяких центральних областях.

відео дня

читайте такожПогода готує черговий сюрприз українцям"Тут снігу може нападати ще стільки, скільки є зараз - щонайменше, додасться ще 15-20 сантиметрів. На півдні та сході, які потрапляють у теплу повітряну масу, будуть опади у вигляді невеликого дощу та мокрого снігу, а температура повітря там досягатиме 1-6 тепла, на півдні – до +10. Разом з тим, 12 лютого в Україні очікуються пориви вітру до 15-20 м/с, тому спостерігатимуться хуртовини, а на дорогах – ожеледиця", - розповіла Наталія Голеня.

"Це не останній сніг, ще три циклони повинні підійти - сумарно в лютому очікується 40-50 мм, що для лютого дуже багато", - сказав Главреду народний синоптик Леонід Горбань і зазначив, що з 14 лютого знову очікується різке похолодання до 10 градусів вдень і 13-17 градусів нижче нуля вночі.

За прогнозом Горбаня, в Україні суттєво потеплішати має з 18 лютого: тоді стовпчики термометрів показуватимуть від 3 морозу до 2 градусів тепла.

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • Починаючи з 7 лютого, в Україну прийшов сніговий циклон, який спочатку накрив західні області, а потім поширився по всій території країни. У більшості регіонів він спричинив складні погодні умови з випаданням значного снігу, хуртовинами, крижаним дощем при мінусовій температурі повітря, сніговими заметами.
  • Синоптик Наталка Діденко спрогнозувала, що вже цього тижня опади ослабнуть і припиняться – натомість серйозно посиляться морози.
  • Директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда попереджав, що для зими 2020-2021 років буде характерною різка зміна погодних умов.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти