Сильні дощі, морози та сніг: синоптик назвав дату різкого похолодання в Україні в листопаді

2 листопада 2021, 06:48
У першій половині місяця в країні очікуються лише заморозки. А ближче до кінця листопада країну почнуть сковувати зимові морози, свідчить прогноз погоди.

погода
Найхолодніше в листопаді 2021 буде в східних областях України, прогнозує синоптик / pixabay

Погода в Україні у першій половині листопада буде дощовою та похмурою, а друга частина місяця стане холодною та сніжною. Що стосується температури повітря, то вона відрізнятиметься залежно від регіону, найхолодніше буде на сході країни.

Як пише видання Сегодня з посиланням на синоптиків, дощі в першій половині листопада пройдуть на заході України. У другій половині місяця на жителів західних областей чекає хороша для цієї пори року погода.

Зокрема, на Львівщині, Тернопільщині, Буковині невеликі дощі в першій половині місяця йтимуть приблизно кожні два дні з трьох. Друга половина листопада в західному регіоні буде майже без опадів. При цьому вдень стовпчики термометрів покажуть +12...+15 градусів і +5 ... +7 градусів – вночі. У другій половині місяця вдень похолодає до +5... +7 градусів вдень і до 0-2 тепла вночі.

У північних областях - Волинській, Рівненській, Житомирській, Київській, Сумській – дощі очікуються після 4-5 листопада. Найсильніші зливи пройдуть у Чернігівській та Сумській областях. У цій частині країни температура повітря складе +10...+12 градусів вдень і +6 ... +8 градусів вночі. Потім синоптик прогнозує різке зниження температури до + 5...+7 градусів, до кінця місяця – до +3 ... +5 градусів. Заморозки на північ України прийдуть трохи раніше, ніж в інші регіони.

читайте такожУкраїну розігріє до +19°: синоптик назвала терміни атаки потужного атмосферного фронтуНа півдні та в центрі країни дощів випаде приблизно однаково. Їхній пік прогнозується на 10-12 листопада, потім опади поступово припиняться.

У південних областях - Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, а також у Криму тепло буде майже до середини листопада. Вдень повітря буде прогріватися до +15 градусів, вночі температура повітря опуститься до +5.

Найхолодніше в листопаді 2021 буде на сході країни. У Харківській, Донецькій та Луганській областях вдень буде не вище +10 градусів. Вже з 18 листопада вночі прогнозуються заморозки до -4 градусів.

Погода в Києві різко зіпсується після 10 листопада – синоптик прогнозує похолодання. Розпочнеться тиждень сильних дощів. Крім того, поступово знижуватиметься температура.

читайте такожЛистопад почнеться дощем, а закінчиться снігом: синоптик уточнив погоду в Україні на місяць

В цілому, друга половина листопада 2021 буде прохолоднішою, ніж перша. Як уточнив, директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, якщо в першій половині місяця очікуються лише заморозки, то ближче до кінця місяця країну почнуть сковувати зимові морози.

"У другій половині місяця очікується мокрий сніг", - додав Кульбіда.

Погода в Україні

Раньше синоптик Укргідрометцентру прогнозував, що середня температура повітря в листопаді 2021 року складе від +1 до +7 градусів. Така ситуація близька до кліматичної норми. Те ж саме стосується й кількості опадів.

При цьому перехід календарної осені до зими в Україні пройде поступово, без різких перепадів температури, розповів народний синоптик Володимир Деркач.

За його словами, прогнозується класична для цього періоду року погода: дощі іноді змінюватиме сніг, помітно морозні відрізки чергуватимуться з теплими. При цьому навіть до кінця грудня стрілка термометра хоч і рідше, але все ж таки буде підніматися вгору, прогнозує Деркач.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти