Коли Україну покине пекельна спека: синоптики назвали дату похолодання

9 липня 2021, 18:28
Синоптики назвали дату нового похолодання в Україні, і піку спеки.
Погода
Погода в Україні буде небезпечно спекотною / pixabay

Погода в Україні у найближчий тиждень буде нестерпно спекотною і небезпечною. За прогнозом синоптиків, до високих температур додадуться грози і короткочасні дощі, але температура знижуватися почне ще не скоро.

Народний синоптик Леонід Горбань розповів про погоду в Україні до кінця липня, і дав прогноз на серпень.

За його словами, наступного тижня знову буде жарко, стовпчики термометрів піднімуться до +28 +32 градусів. Потім очікується похолодання до + 20 вдень 22 липня.

В останній тиждень місяця температура триматиметься на рівні + 29 + 32.

На півдні країни 10-11 липня буде встановлено температурний рекорд до +36 градусів.

У Києві погода буде сухою і спекотною, а температура повітря підніметься до +30 +32 градусів. Найближчий дощ у столиці очікується на Петра і Павла, 12 липня.

Синоптик Наталка Діденко попередила, що така спека протримається в Україні досить довго і назвала дату нового похолодання.

"Однак спека в Україні все одно триватиме. Орієнтовно, вона ще побуде весь наступний тиждень. Ослаблення спеки можливе з 18-19 липня, поширяться свіжість почне спочатку з західних областей України. Однак на сході гаряча погода буде і далі", - попередила Діденко.

Серпень в центрі і на півдні України почнеться з спеки понад +30, а закінчиться майже осінньою температурою в +22 градуси.

читайте такожУкраїну чекає аномально холодна зима-кліматолог

За прогнозом синоптика, найспекотнішим днем місяця стане 4 серпня — стовпчики термометрів покажуть +35 градусів, в південних регіонах така температура протримається мінімум до 14 серпня.

У першій половині останнього літнього місяця опади будуть незначними, на екваторі — суттєвими, а далі стануть менш інтенсивними, але частішими.

Коли Україну покине пекельна спека: синоптики назвали дату похолодання

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Синоптик Світлана Краковська раніше заявляла, що вже до середини літа Україна може зіткнутися з якимись " тропічними ночами" - явищем, коли температура повітря вночі залишається на рівні 20 градусів тепла.

В Укргідрометцентрі прогнозують, що середня температура в липні в Україні коливатиметься від + 20 до +25 градусів. Однак очікуються дні, коли українці зіткнуться з серйозною спекою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти