Одразу після рекордної спеки увірветься осінь: озвучено прогноз погоди в Києві до кінця літа

7 липня 2021, 06:03
У липні столиця може встановити нові температурні рекорди. Також синоптик назвав найспекотніший день серпня.
Київ, погода, спека
Опади в Києві в липні будуть в рамках кліматичної норми, свідчить прогноз погоди / УНІАН

Погода в Києві до кінця літа буде примхливою. Спекотні дні будуть змінюватися холодними. При цьому в липні 2021 столиця може встановити нові історичні температурні рекорди.

Синоптик Укргідрометцентру прогнозує, що погода в липні в Києві буде в рамках кліматичної норми. В середньому, стовпчики термометрів коливатимуться в межах +20 ... +25 градусів. Окремі дні будуть дуже спекотними.

Що стосується опадів, то в липні ніяких рекордів не передбачається - місячна кількість складе 34-91 мм, що в межах кліматичної норми.

відео дня

Прогноз погоди на серпень 2021

Серпень у Києві стартує з досить високої температури повітря. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +31 градуса. Така погода пануватиме до 7 липня. Народний синоптик Леоніда Горбань прогнозує, що 4 серпня буде найспекотнішим днем місяця з показником +35 градусів. Але потім рекордне тепло піде на спад.

Так, з 8 по 27 серпня в місті очікується суха погода з комфортною температурою повітря - вдень не вище +27 градусів. Вночі пануватимуть "комфортні" градуси - близько +20. А з 28 серпня в місті очікується незначне зниження температури повітря.

читайте такожЦиклон незабаром "помре", повернеться спека: синоптик назвала дату

Як повідомляв Главред, погода в Україні у липні знову здивує. Повернеться спека, яка атакувала в червні. Стовпчики термометрів на частині території можуть піднятися до 35-40 градусів тепла.

Раніше завідуюча лабораторією прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла про те, що в середині літа можна чекати на досить спекотні дні. Прийдуть так звані "тропічні ночі", коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти