StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Одразу за чотирма статтями: СБУ почала "полювання" на пропагандистку Симоньян

1 квітня 2024, 14:50
901
СБУ повідомила про підозру російській пропагандистці Симоньян, яка закликає вбивати українських дітей.
Маргарита Симоньян
Маргарита Симоньян отримала нову підозру від СБУ / колаж: Главред, фото: t.me/margaritasimonyan

Служба безпеки України задокументувала нові злочини російської пропагандистки Маргарити Симоньян, яка в захваті від терористичного вторгнення РФ в Україну та вбивств мирного населення.

Фігурантка очолює пропаганду Кремля - телеканал "RT" і входить до медійного пулу диктатора Путіна. За даними слідства, вона однією з перших підтримала повномасштабне вторгнення Росії та воєнні злочини російських окупантів, повідомила СБУ на своїй сторінці у Facebook.

Також Симоньян безліч разів агітувала за продовження ракетно-бомбових ударів по цивільній інфраструктурі України. Вона регулярно поширює кремлівські наративи у вигляді авторських повідомлень на власному Телеграм-каналі та в ефірах російських телеканалів.

відео дня

Насамперед ідеться про її участь у телевізійній передачі ще одного пропагандиста - Володимира Соловйова.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Симоньян про нову підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 442 (геноцид);
  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

"Оскільки зловмисниця переховується від правосуддя на території Росії, тривають комплексні заходи щодо її притягнення до відповідальності", - підсумували в СБУ.

Симоньян, Путін і "людожери": контекст

20 грудня російська пропагандистка і головна редакторка телеканала RT Маргарита Симоньян під час церемонії нагородження перед телекамерами подякувала лідеру нацистської Росії Володимиру Путіну за всі розв'язані Росією в останні десятиліття війни. Одну з головних російських пропагандисток Володимир Путін нагородив орденом.

"Багато років працюю під вашим керівництвом і завжди хотіла сказати. Мені здається, зараз найкращий момент. Спасибі вам за те, що ви мочите людожерів", - сказала Симоньян із трибуни.

Пропагандистка Маргарита Симоньян - останні новини за темою

Зазначимо, Маргарита Симоньян знову полізла в особисте життя співачки Алли Пугачової та її чоловіка-артиста Максима Галкіна і взялася обговорювати колишніх чоловіків Пугачової.

А також пропагандистка Маргарита Симоньян вирішила прокоментувати зовнішність Міс Нікарагуа, яка і завоювала головну корону на "Міс Всесвіт 2023". Однак, вона, не змогла обійти стороною і Україну.

Читайте більше про Симоньян:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти