Музикант Чик Коріа помер від рідкісної форми раку

12 лютого 2021, 13:53оновлено 13 лютого 2021, 00:20
23-разовий номінант Греммі Чик Коріа помер після тривалої боротьби з онкологією.
Чик Коріа
Чик Коріа / facebook.com/chickcorea/

Джазовий музикант і композитор Чик Коріа помер на 80 - му році життя у себе вдома в Тампа-Бей, штат Флорида.

Як йдеться у повідомленні на сторінці Facebook Чик Коріа, він помер після тривалої боротьби з рідкісною формою раку в колі своїх родичів 9 лютого. Про його смерть стало відомо майже 3 дні потому.

"Він був коханим чоловіком, батьком і дідом, а також для багатьох був великим наставником і другом. Завдяки своїй роботі і десятиліттям, проведеним в гастролях по світу, він торкнувся і надихнув життя мільйонів", - йдеться в повідомленні.

відео дня

Були опубліковані слова музиканта: "Я хочу подякувати всім тим, хто на моєму шляху допомагав підтримувати яскравість музичного вогню. Я сподіваюся, що ті, хто хоче грати, писати, зробить це. Якщо не для себе, то для всіх нас. І справа не тільки в тому, що світу потрібно більше артистів, це ще й дуже весело.

It is with great sadness we announce that on February 9th, Chick Corea passed away at the age of 79, from a rare form of...

Опубліковано Chick CoreaЧетвер, 11 лютого 2021 р.

І моїм чудовим друзям-музикантам, які були для мене як сім'я, поки я знав вас: для мене було благословенням і честю вчитися у всіх вас і грати з вами. Моя місія завжди полягала в тому, щоб дарувати радість творчості скрізь, де я міг, і робити це з усіма артистами, якими я так захоплююся - це було багатством мого життя", - передають слова в записі в фейсбук.

Хто такий Чик Коріа

Музикант Чик Коріа вважається одним з основоположників жанру ф'южн, пост-боп, латинського джазу, фрі-джазу і авангард-джазу. Він був віртуозним піаністом, випустив понад 80 альбомів і отримав 23 премії Греммі. Всього він номінувався 60 разів.

Кар'єру він почав у 62-63 роках ХХ століття, грав у колективі Майлза Девіса. Визнання настало в 70-х роках - з колективом Return To Forever він отримав всесвітню популярність.

Останній хіт Чик Коріа - Play - вийшов в 2020 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти