Go-A звинуватили у використанні рідкісної птиці для кліпу на Євробачення

12 березня 2021, 16:36
Зоозахисники стверджують, що птахів з Червоної книги України (як використаний у кліпі Go-A курганник степовий) треба берегти, а не використовувати.
Го_А
Go-A / УНІАН

Зоозахисники вивчили відеоряд кліпу на пісню "Шум", з якою етно-електронна Go-A представлятиме Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2021 і звинуватили музикантів в експлуатації рідкісного птаха, який занесений до Червоної книги країни.

Про це повідомляється в пабліку UAnimals соцмережі Facebook. "Відразу кілька незалежних орнітологів, переглянувши відео, підтвердили UAnimals, що в кліпі зняли не звичайну пташку, а представника виду "Курганник степовий", який в Україні знаходиться під загрозою зникнення", ‒ заявили зоозахисники.

Вони заявили, що в Україні курганників залишилося дуже мало і вони вимагають максимально обережного поводження

"У середині минулого століття чисельність цього виду на нашій території настільки зменшилася, що його навіть вважали зниклим. Зараз курганник потроху відроджується і сьогодні чисельність виду в Україні становить близько двох сотень пар. Це дуже хиткий баланс, тому цих птахів треба берегти, а не експлуатувати заради розваг", ‒ завили в UAnimals.

Пізніше автори кліпу для Go-A в коментарі для Суспильного розповіли, що мета появи курганника в кадрі була такою ‒ привернути увагу до вимираючих видів тварин, а також допомогти відродженню природи в зоні відчуження навколо Чорнобильської АЕС.

"Курганник символізує прихід весни і є закликом, щоб людство прийшло до гармонії з природою, усвідомило, наскільки тваринний світ важливий, а техногенні споруди за типом ЧАЕС потрібно мінімізувати", — сказали вони.

Крім того, стверджується, що на зйомках був присутній спеціальний лікар-орнітолог ‒ щоб процес не травмував птицю. А кадри за участю курганника знімалися неподалік від місця його проживання (щоб уникнути можливого стресу у птиці).

"Птах спокійно сидів у мене на руці. Потім ми подивилися один одному в очі, і птах розправив крила. Це був дуже хвилюючий момент. Цей момент ми зняли дуже швидко і весь час поруч стояли люди, які стежили, щоб все було добре", — заявила вокалістка Go-A Катерина Павленко.

читайте також"Шоковані, в яку історію вписалися": Go-A розповіли про підготовку до Євробачення 2021

Нагадаємо, раніше повідомлялося:

  • Група Go_A (як Переможець минулорічного відбіркового конкурсу) представлятиме Україну у фіналі музичного конкурсу Євробачення-2021 22 травня в нідерландському місті Роттердам.
  • Організатори Євробачення визначилися з типом проведення заходу в умовах карантину.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти