StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Що буде після смерті Королеви: план траурних подій

9 вересня 2022, 15:42оновлено 10 вересня 2022, 10:33
Британія ретельно готується до 10-денної церемонії прощання зі своєю Королевою.
Померла Королева Єлизавета II
Померла Королева Єлизавета II / instagram.com/theroyalfamily, pixabay.com

Королева Британії Єлизавета померла 8 вересня у віці 96 років. Новим монархом став король Карл III.

Видання The Daily Mail показало затверджений план дій на випадок такої ситуації. Ось щоденний звіт про те, що, як очікується, відбудеться далі, напередодні похорону королеви, що відбудеться 19 вересня.

День смерті

Вчорашній день традиційно був днем "Д" або "Д+0". Цей день призначений для вирішення питань, пов'язаних з наслідками смерті королеви під кодовою назвою "Лондонський міст".

відео дня

Але оскільки оголошення було зроблено пізно ввечері - вчора близько 18:30, це означає, що плани були зрушені на день, щоб можна було вжити складних заходів, а це означає, що D+0 буде застосований сьогодні.

Очікується, що в найближчі дні відбудеться наступне, але Букінгемський палац ще не підтвердив плани:

Д+0-п'ятниця, 9 вересня.

- Король і Королева повертаються до Лондона-Чарльз і Камілла минулої ночі ночували в Балморалі, але сьогодні повертаються до Лондона.

- 12: 00: очікується, що церковні дзвони продзвенять по всій країні в пам'ять про королеву. Дзвони будуть дзвонити в Вестмінстерському абатстві, соборі Святого Павла і Віндзорському замку, але час поки не підтверджено.

-12: 00: данину поваги королеві віддадуть депутати Палати громад на чолі з прем'єр-міністром Ліз Трас і спікером Палати Ліндсі Хойл.

- 13: 00: у лондонському Гайд-парку і на інших станціях прозвучать артилерійські салюти - по одному пострілу на кожен рік життя королеви.

- Аудієнція у прем'єр-міністра, незважаючи на його горе, борг вимагає нового суверена Чарльза, який сьогодні вдень отримає свою першу аудієнцію в якості монарха з прем'єр-міністром Ліз Трас.

- Підтвердження планів похорону. Чарльз, швидше за все, зустрінеться з графом Маршалом, герцогом Норфолком, який відповідає за сходження на престол і похорон королеви, щоб затвердити ретельно спланований графік на найближчі дні.

Операція "Лондонський міст" вже давно планувалася в консультації з урядом. Вони будуть включати в себе операцію "Єдиноріг" - плани на випадок смерті королеви в Шотландії.

Під час пандемії коронавірусу уряд і королівський двір підготували "Лондон мінус" версію планів "Лондонського мосту" на випадок, якщо це буде потрібно — що зараз малоймовірно — з усіма елементами, але із залученням меншої кількості людей.

- Придворний траур. Період Королівського трауру для членів королівської сім'ї і королівських домочадців буде дотримуватися протягом семи днів після похорону королеви, дата яких повинна бути підтверджена Букінгемським палацом.

- Національний траур. Уряд підтвердить тривалість національного трауру, який, ймовірно, складе близько 12 днів, починаючи з сьогоднішнього дня і закінчуючи днем після похорону королеви. Вони також оголосять, що день похорону стане державним святом у формі Дня національної жалоби.

- 18: 00 Телевізійне звернення короля Карла III. Король виступить з телезверненням до нації, яке він повинен попередньо записати. Він віддасть належне королеві і присягне на службу в якості нового правителя.

- 18: 00 Служба в соборі Святого Павла. Прем'єр-міністр і старші міністри візьмуть участь у громадській службі пам'яті в соборі Святого Павла в центрі Лондона.

- Прапори-союзні прапори на королівських будівлях приспущені. Royal Standard ніколи не буде спущений. Він представляє Суверена і Сполучене Королівство і є символом продовження монархії.

Якщо новий король знаходиться в резиденції в Королівському палаці або замку, Королівський штандарт буде майоріти там на повну щоглу, як це прийнято за традицією. Союзний прапор там при цьому не майорітиме.

- Спортивні заходи. Сьогодні, ймовірно, буде прийнято рішення про те, чи будуть спортивні організації, такі як Прем'єр-ліга, скасовувати матчі в ці вихідні. Офіційне керівництво уряду рекомендує спортивним організаціям розглянути можливість скасування заходів в день похорону, але в інші дні ніяких зобов'язань немає.

Д+1 - субота, 10 вересня

Рада збирається, традиційно о 10 ранку, в Сент-Джеймсському палаці в Лондоні, щоб офіційно проголосити Чарльза новим правителем.

По-перше, Таємна рада збирається без короля, щоб проголосити нового монарха і залагодити справи, пов'язані з проголошенням.

Потім Чарльз проводить свою першу таємну Раду в супроводі Камілли, нової королеви, і Вільяма, які також є таємними радниками, і приносить особисту заяву і присягу.

Перше публічне проголошення нового суверена читається під відкритим небом з балкона монастирського двору в Сент-Джеймсському палаці.

Прокламації лунають по місту і по всій країні.

Прапори Союзу знову піднімаються до повної щогли о 13:00 і залишаються там протягом 24 годин.

Чарльз також проведе аудієнцію з прем'єр-міністром і Кабінетом Міністрів.

Д+2 - неділя, 11 вересня

Очікується, що труну королеви доставлять до палацу Холірудхаус в Единбурзі.

Прокламації будуть зачитані в автономних парламентах Шотландії, Уельсу та Північної Ірландії в Единбурзі, Кардіффі та Белфасі.

Що буде після смерті Королеви: план траурних подій

Д+3 - понеділок, 12 вересня

Очікується хода по Королівській Милі до собору Святого Джайлса. Служба і бдіння князів членами царської сім'ї.

Очікується, що Палата громад і Палата лордів зберуться у Вестмінстері для висловлення співчуття, на якому може бути присутнім король.

Покинувши Англію і відвідавши Шотландію, Чарльз на якомусь етапі відправиться в інші країни Великобританії — Уельс і Північну Ірландію — відому як операція "весняний приплив".

1662727370-9132.jpg
Королева Британії та принц Філіп/Фото ua.depositphotos.com

Д+4 -вівторок, 13 Вересня

Очікується, що труну буде доставлено до Лондона. Очікується, що він буде стояти в Букінгемському палаці.

Проходить репетиція ходи труни з Букінгемського палацу в Вестмінстерський палац.

Д+5 -середа, 14 вересня

Очікується, що церемонія прощання з королевою почнеться в Вестмінстер-холі — операція "Намет" — після урочистої ходи по Лондону. Вона триватиме чотири повних дні.

Архієпископ Кентерберійський проведе коротку службу після прибуття труни.

Сотні тисяч людей пройдуть повз труну і віддадуть данину поваги, як це було в 2002 році, коли королева-мати була похована.

Очікується, що старші члени королівської сім'ї також віддадуть данину поваги, стоячи на сторожі на якомусь етапі навколо труни-традиція, відома як бдіння принців.

Д+6 -четвер, 15 Вересня

Ймовірно, відбудеться репетиція державної похоронної ходи.

Д+7 - п'ятниця, 16 вересня - неділя, 18 вересня

На похорон починають прибувати глави держав.

Д+10 -Понеділок, 19 Вересня

Очікується, що державні похорони королеви пройдуть у Вестмінстерському абатстві в центрі Лондона.

Початкові плани полягали в тому, щоб труну королеви доставили в абатство на лафеті, який тягнули Військово-морські матроси, використовуючи мотузки, а не коні.

Очікується, що старші члени сім'ї підуть за ними-так само, як вони зробили це на похоронах Діани, принцеси Уельської і герцога Единбурзького.

Військові вишикуються вздовж вулиць і також приєднаються до ходи.

Глави держав, прем'єр-міністри і президенти, європейські члени королівської сім'ї і ключові фігури суспільного життя будуть запрошені зібратися в абатстві, яке може вмістити 2000 прихожан.

Служба транслюватиметься по телебаченню, очікується двохвилинне мовчання по всій країні.

У день похорону труну з тілом королеви буде доставлено до каплиці Святого Георгія у Віндзорському замку для транслюваної по телебаченню служби.

Пізніше ввечері відбудеться приватна служба поховання з високопоставленими членами королівської сім'ї.

Місцем останнього спочинку королеви стане Меморіальна каплиця короля Георга VI, прибудова до головної каплиці, де поховані її мати і батько, а також прах її сестри, принцеси Маргарет.

Труну Філіпа перенесуть з Королівського сховища в меморіальну каплицю, щоб приєднатися до королеви.

Померла Єлизавета II

8 вересня, у другій половині дня стало відомо, що лікарі стурбовані станом Єлизавети II і взяли її під медичне спостереження в замку Балморал.

"Після оцінки сьогодні вранці лікарі королеви стурбовані здоров'ям Її Величності і рекомендували їй залишатися під медичним наглядом. Королева залишається в Балморалі", - повідомив представник Букінгемського палацу.

З королевою були всі її четверо дітей, а також Вільям, герцог Кембриджський. Згідно з порядком престолонаслідування, він є наступним після свого батька Чарльза спадкоємцем британської корони.

За даними The Guardian, значні зміни в стані здоров'я Єлизавети II відбулися в жовтні 2022 року, коли вона скасувала поїздку до Північної Ірландії і потрапила до лікарні. З тих пір вона кілька разів відвідувала лікарню, але лікувалася амбулаторно.

Ближче до 17: 00 за Києвом з'явилася інформація про смерть королеви, але вона виявилася фейком. Букінгемський палац підтвердив кончину Єлизавети II тільки через кілька годин.

До самої смерті вона виконувала обов'язки монарха Великобританії і королівств Співдружності. Єлизавета стала найстарішим монархом не тільки в історії британської імперії, але і самим долгоправящім главою держави в світі.

Тепер Британський трон за законом переходить принцу Чарльзу. Принцу Чарльзу 74 роки.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти