"Третьосортне укро-шароварное вариво": українські музиканти посварилися через пісню Go-A

25 лютого 2020, 17:58оновлено 25 лютого 2020, 18:40
Композиція Соловей переможця українського відбору Євробачення напоролася на звинувачення в спробі впарити "немічну Україну".
Йти-
Go-A / GoAbandoriginal

В українському культурному середовищі розгорівся скандал навколо перемоги групи Go-A на відборі на пісенний конкурс Євробачення, який пройде в 2020 році в Роттердамі.

Їх пісню, номер і стиль розкритикував вокаліст гурту "Антитіла" Тарас Тополя.

"Абсолютно чужорідна естетика. Фіналіст укр. відбору на Євробачення 2020, викликає занепокоєння. Те, що нам намагаються впарити як етно... воно, насправді, не наше! Не рідне! Це гарно виконано. Це професійно. Це красиво. Але...", - написав Тополі

відео дня

За його словами, "пісня про Ванюшу, який ходить до дівчини" і "готична естетика з образами у формі некромантских зиккуратів" - це псевдо-етно.

""Це навіть не третьосортне укро-шароварне вариво, це - гірше. Це спроба впарити Європі паттерн про Україну голодоморну, немічну. Про знедолену дівчину та Ванюшу - її коханого, якого мама (народ, нарІд) не хоче, але... нікуди не дінеться. Бо Ванюша всеодно ходив, ходить, і буде ходити до дівчини...", - вважає музикант.

читайте такожСтеля - десятка: чому шанси перемогти України на Євробаченні-2020 майже нульові

"Не здивуюся, якщо "Ванюша" (той, що на півночі) поставить на Євробаченні нам 12 балів. Все буде в контексті спецоперації. Дуже хочу помилятися", - резюмував Тополя.

'Третьосортне укро-шароварное вариво': українські музиканти посварилися через пісню Go-A

У коментарях його підтримала авторка книжок Лариса Ніцой, подякувавши "за сміливість думки і сміливість сказати вголос".

'Третьосортне укро-шароварное вариво': українські музиканти посварилися через пісню Go-A

Учасники Go-A, у свою чергу, не полізли за словом в кишеню і відповіли Тополі в ході прес-конференції.

"Щодо критики з боку музиканта Тополі. У кожного своя думка. Але це все одно, що сказати, що у Тополі син - дерево, а його дружина – чоловік, тому що вона Alyosha", - сказав один з музикантів групи.

Солістка гурту Катерина Павленко здивувалася, що в пісні "Соловей" зуміли знайти такі підтексти і додала, що спочатку в основі треку була народна пісня, але, оскільки за умовами Євробачення народні слова не можна використовувати, то вони переписали їх і трохи змінили зміст.

читайте такожЦе не другі Гринджоли: чому в Go-A хороші шанси на Євробаченні

Конкурс Євробачення-2020 пройде відбудеться у голландському місті Роттердам. Перший півфінал конкурсу заплановано на 12 травня, другий півфінал – на 14 травня, а фінал – 16 травня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти