Скандал на Олімпіаді: у Кореї вибачилися перед Україною за фото Чорнобиля

26 липня 2021, 15:10
Персональні вибачення Україні приніс президент MBC.
Скандал на Олімпіаді: у Кореї вибачилися перед Україною за фото Чорнобиля
Відео зі збірною України проілюстрували фото Чорнобиля / скріншот

У Південній Кореї найбільший телеканал країни MBC приніс вибачення Україні за те, що під час представлення збірної України на Олімпіаді-2020 проілюструвала відеоряд фото Чорнобильської АЕС.

Відзначимо, що після гнівної реакції користувачів телеканал спочатку вибачився від імені колективу, а потім свої персональні вибачення приніс президент MBC, пише журналіст Рафаель Рашид в Twitter.

"Це був найжахливіший і болючий інцидент з тих пір, як я вступив на посаду президента MBC... я ще раз схиляю голову і приношу вибачення", — заявив керівник телеканалу.

Зазначимо, що лист з вибаченнями також було направлено посольству України в Сеулі. Телекомпанія визнала, що використовувала неприйнятні зображення і підписи. "Ми приносимо вибачення країнам, включаючи Україну, і нашим глядачам", - йдеться в заяві.

Додамо, що для ряду країн були обрані невинні картинки з гастрономічними пристрастями жителів (піца для Італії, лосось для Норвегії, суші для Японії). У той же час для ілюстрації Румунії, наприклад, була обрана картинка з Дракулою. Збірну Гаїті показували поруч з інформацією про заворушення в країні після вбивства президента. Маршаллові острови були описані як "колишній ядерний полігон США".

Скандал на Олімпіаді: у Кореї вибачилися перед Україною за фото Чорнобиля

Нагадаємо, офіційний сайт Олімпійських ігор - 2020 в Токіо, який раніше відрізав від нашої держави окупований РФ Крим, повернув його на місце – тепер на ресурсі правильна карта України.

Раніше на офіційному сайті змагань на карті світу між материковою територією України і Кримом була така ж лінія, якою позначені кордони між різними державами. Це викликало неабияке обурення в мережі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти