2 кг зайвої ваги важче скинути ніж 100 кг: тренер ошелешила поясненням

3 жовтня 2023, 05:30оновлено 16 лютого, 14:56
Кілька причин впливають на те, чому людям із більшою кількістю зайвої ваги легше скидати кілограми ніж тим, у кого менша вага тіла.
Спорт, Анита Луценко
Аніта Луценко пояснила, чому 2 кг зайвої ваги важче скинути ніж 100 кг/ колаж: Главред, фото: unsplash.com, скрін

Фітнестренерка Аніта Луценко пояснила, чому людям, у кого дуже багато зайвої ваги, легше від неї позбутися, ніж тим, хто хоче скинути всього кілька кілограмів.

За словами тренерки, є кілька факторів, які впливають на цей процес. Про це вона розповіла у новому подкасті.

Радимо також прочитати наступний матеріал: 7 вправ для схуднення при вазі 80 кг+: тренерка показала, як позбутися зайвої ваги

"Сьогодні я хочу поговорити про таку тему, як кому легше скидати вагу – людям, у якої цієї ваги супер забагато, або якщо потрібно скинути 2-3 кілограмчики. Давайте розбиратися з самого початку", – зазначила Луценко.

Як худне людина з великою кількістю зайвої ваги

Вона пояснила, що людина з вагою 100-200 кг має настільки перебільшений по калоріях режим харчування, що якщо вона зведе харчування до 2000 калорій в день (а це досить багато їжі), то просто почне танути на очах.

"Тобто людина їсть 5000 тисяч калорій, починає їсти 2000 тисячі – і все. Дефіцит у 3000 калорій кожного дня – і вона починає танути", – зазначила фітнестренерка.

Крім цього, людина, яка важить більше, витрачає набагато більше калорій під час дихання, руху та інших процесів, ніж більш струнка людина. Наприклад, щоб пройти буквально 10 метрів людина із більшою кількістю зайвої ваги витратить набагато більше калорій ніж та, яка має меншу вагу тіла.

Як худне людина з меншою кількістю зайвої ваги

Натомість схуднення людей, у яких менше зайвої ваги, відбувається по-іншому. Більш струнка людина, найімовірніше, більш-менш правильно харчується. Вона може за день споживати їжу, наприклад, на 1800 калорій – це такий більш-менш нормальний режим. Але ця людина хоче скинути ще 2 кілограми. Оскільки режим харчування достатньо правильний, то для схуднення доведеться його ще корегувати, каже фітнестренерка.

"Давайте подумаємо, що дівчина, наприклад, важить 65 кілограмів, а хоче схуднути до 63 кілограмів, що, в принципі, більш-менш нормально. Але вона більш-менш нормально харчується і рухається. То тут треба ввести невеличкі корективи, наприклад, їсти трохи менше жиру й вуглеводів і трішки додати білку в раціоні, залишити активність таку саму або трішки додати, і в принципі по 500 грамів на тиждень вона може худнути, й за 4 тижні досягнути бажаного результату", – пояснила Аніта Луценко.

У той же час вона звернула увагу, що часто дівчата хочуть схуднути ще більше, ніж це нормально для нашого організму, і це неправильно.

Людині з більшою вагою важче прийняти рішення худнути

Фітнестренерка звернула увагу на ще один важливий момент: чим більша вага людини, тим важче їй прийняти рішення про те, що потрібно худнути. Адже такій людині доведеться вносити більше змін у свій раціон харчування, відмовитися від великої кількості калорійної їжі, до якої вона звикла. Тому, хоч сам процес скидання буде йти швидше і більш гладко, ніж у худіших людей, але людям з більшою кількістю зайвої ваги важче на це наважитися.

"І тут важливо зрозуміти, що ні від кого, крім вас, цей процес не залежить. Тільки ви можете взятися за своє життя. Нікому, окрім вас, ваше життя і здоров’я не може бути потрібне більше, ніж вам. Також я люблю говорити, що єдина річ, якою ми володіємо у цьому житті – це наше тіло, на яке ми можемо впливати. І якщо ми не можемо на нього впливати, то у нас починається відчуття того, що ми взагалі у нашому житті ні на що не можемо впливати, а життя просто відбувається, і нас несе кудись. Ну, якщо я не можу контролювати те, що я кладу у свій рот, то що там можна говорити про контроль того, як живу, де я живу, ким я працюю і з ким я спілкуюся", – зазначила тренерка.

Дивіться відео з поясненням Аніти Луценко, чому 2 кг зайвої ваги важче скинути ніж 100 кг:

У яких випадках потрібно звернутися до лікаря

Аніта Луценко зазначила, що схуднення – це чиста математика.

"Стільки калорій зайшло, стільки калорій вийшло, стільки – залишилося. Схуднення залежить тільки від цього", – наголосила вона.

Але якщо ви бачите, що раціон у вас нормальний, ви відкоригували режим харчування, а вага все одно нікуди не дівається, то у цьому випадку краще звернутися до лікаря.

"Якщо ви вважаєте, що ви і травиночки не їли, а при цьому ви не худнете – то швидше за все у вас є або якась хвороба, і тоді це взагалі не до харчування, не до тренувань, а до лікаря з’ясовувати, або ви вже перебуваєте в режимі "льодяника" – коли ви їсте 600-800 калорій, у вас холодні руки, вже просто не витрачається ця енергія, ви багато часу лежите, сидите, не рухаєтеся", – зазначила фітнестренерка.

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Раніше Аніта Луценко розповіла, як розминатися при сидячій роботі. Тренерка показала, які вправи потрібно робити під час сидячої роботи, щоб чудово себе почувати і прибрати больові відчуття.

Також раніше Аніта Луценко розповіла про планку для схуднення – 11 варіантів популярної вправи, які допоможуть прибрати живіт. Тренерка показала, як правильно робити планку для схуднення. Можна вибрати кілька варіантів, які підійдуть саме вам.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти