Якщо тіло "дерев’яне" і "спина кілком": як розминатися при сидячій роботі

27 вересня 2023, 07:15оновлено 16 лютого, 14:56
Тренерка показала, які вправи потрібно робити під час сидячої роботи, щоб чудово себе почувати і прибрати больові відчуття.
Зарядка, Анита Луценко, спорт
Як розминатися при сидячій роботі/ колаж: Главред, фото: скрін

Якщо ваша робота вимагає тривалого сидіння перед ноутбуком або комп’ютером, то від наслідків нікуди не дітися – з часом можуть почати боліти спина, шия та інші частини тіла, а м’язи за відчуттями стають ніби дерев’яні. Якщо ви не хочете довести себе до такого стану або прагнете позбутися цих відчуттів, якщо вони вже з’явилися, то на допомогу прийде зарядка для людей із сидячою роботою.

Як виконувати таку зарядку, показала фітнестренерка Аніта Луценко. Розминка під час роботи за комп'ютером або іншої сидячої роботи допоможе тримати себе у формі, навіть якщо вам доводиться тривалий час сидіти.

Радимо також прочитати наступний матеріал: 7 вправ для схуднення при вазі 80 кг+: тренерка показала, як позбутися зайвої ваги

"Болить шия? Лінія під лопатками? Поперек? Руки? Я добре знаю, що турбує людей, які працюють за комп'ютером, сьогодні буду турбуватися про вас", – зазначила Аніта Луценко.

Тренерка показала вправи, які можна виконувати, навіть не встаючи з-за стола, що дуже зручно.

"Уявіть собі, я створили зарядку, яку можна робити просто за робочим столом. Ти готова інвестувати час у якість свого життя? Якщо робити цю зарядку щодня, результат буде вау", – додала вона.

Але є низка протипоказань, при яких цю зарядку виконувати не можна. Отже, це тренування не можна виконувати:

  • вагітним;
  • під час місячних, якщо є погане самопочуття;
  • упродовж 6-8 тижнів після пологів;
  • при хворобах опорно-рухового апарату;
  • при хворобах серцево-судинної, дихальної, статевої систем;

Тренерка зазначає, що за наявності будь-яких протипоказань перед тим, як виконувати ці вправи, краще проконсультуватися зі своїм лікарем.

Як саме потрібно виконувати вправи, Аніта Луценко показала у відео:

Хто така Аніта Луценко

Аніта Луценко – українська спортсменка, професійна тренерка, відомий фахівець зі схуднення, телеведуча ("Зважені та щасливі"). Майстер спорту та срібна чемпіонка Європи зі спортивної аеробіки, багатократна чемпіонка України з аеробіки та фітнесу, пише Вікіпедія.

Раніше Аніта Луценко розповіла про планку для схуднення – 11 варіантів популярної вправи, які допоможуть прибрати живіт. Тренерка показала, як правильно робити планку для схуднення. Можна вибрати кілька варіантів, які підійдуть саме вам.

Також раніше Аніта Луценко розповіла, як швидко скинути боки і живіт за 10 хв на день за допомогою ідеального тренування-ліпосакції. Такий комплекс вправ стане найкращим способом, як зробити живіт плоским і підтягнутим, не витрачаючи на це дуже багато часу.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти