StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому жовтіє листя в антуріума: у чому причина і як врятувати "чоловіче щастя"

5 липня 2024, 03:02
194
Антуріум досить невибагливий у вирощуванні, але іноді він може хворіти.
Антуріум
Що любить і не любить квітка антуріум - поради квітникаря / скріншот відео

Антуріум - вишуканий гість із тропічного поясу американського континенту, але він прекрасно прижився і на наших підвіконнях. Цю рослину називають "чоловіче щастя", і з нею пов'язано безліч прикмет. Вважається, що якщо антуріум зацвів, значить, у житті настане біла смуга, у дім прийде кохання, гармонія та яскраві емоції. Якщо вам цікаво, як змусити цвісти "чоловіче щастя", читайте матеріал: Чоловікам поверне колишню міць, жінкам допоможе знайти кохання: як змусити цвісти антуріум.

Антуріум досить невибагливий у вирощуванні, але іноді він може хворіти. Причин цього може бути безліч. На Youtube-каналі "Дім і присадибна ділянка" розповіли, чому в антуріума жовтіє листя та що з цим робити.

Чому жовтіє листя в антуріума

Найчастіше проблема криється в неправильному догляді, нестачі поживних речовин, поганому освітленні, ураженні шкідниками та хворобами.

Забарвлення листя вказує на те, що не так з рослиною. Якщо листочки жовтіють із самого низу, на них з'являються червоні та помаранчеві плями, причиною є нестача азоту.

Розв‘язати цю проблему можна за допомогою звичайного аміаку. У літрі відстояної води потрібно розбавити чайну ложку аміаку та полити рослину - не менше 100-150 грам на вже политий ґрунт.

Якщо ви хочете використовувати аміак, як азотне добриво, то чайної ложки буде достатньо на 2 літри води.

Якщо в антуріума жовтіють верхні листочки, це свідчить про нестачу сірки. Щоб допомогти рослині, можна використовувати звичайні сірники, оскільки в їхніх голівках міститься сірка. Вона якраз підтримує життєдіяльність рослини і бореться зі шкідниками та хворобами.

Як використовувати сірники як добриво

На відстані 4-5 сантиметрів від країв вазона розмістіть сірники сіркою вниз. Ґрунт має бути вологим. На другий день сірники потрібно дістати і подивитися, чи є сірка. Якщо сірка ще залишилась, значить причина не в ній. Якщо сірки вже немає, значить ґрунт потребував сірки, тому вона розчинилася.

Сірники потрібно вставляти в землю щодня, поки ґрунт не насититься сіркою. До речі, цей спосіб також допомагає боротися з квітковими мошками.

Як доглядати за антуріумом

Якщо антуріум виглядає млявим, а листя жовтіє і на ньому з'являються некрозні плями, то можливо рослині не вистачає марганцю. У цьому випадку можна використовувати звичайний пергамент калію. Розчин має бути блідо-рожевим. Як профілактика такий слабкий розчин марганцівки дуже допомагає рослинам.

Гарне освітлення також необхідне антуріуму, інакше його листочки матимуть блідий відтінок. Важливо, щоб рослина стояла біля східного вікна. Прямі сонячні промені сонця не повинні потрапляти на листову пластину. Якщо в антуріума з'являться опіки, то вилікувати їх уже не вийде.

Скільки разів на тиждень потрібно поливати антуріум

Неправильний полив - досить часта причина, що призводить до пожовтіння листя. Вода обов'язково має бути м'якою, без домішок хлору. Тому краще використовувати дощову воду або додатково пом'якшувати відстояну водопровідну, додаючи до неї трохи лимонної кислоти. Кислинка не повинна відчуватися на смак. Температура води має бути кімнатною або трохи теплішою, але не вище 24 градусів.

Поливати антуріум потрібно не часто - зазвичай достатньо одного разу на тиждень, але все залежить від температури повітря в кімнаті, де перебуває рослина.

Ґрунт має бути вологим, але не мокрим. У жодному разі не можна заливати рослину. Надлишок вологи може спровокувати загнивання кореневої системи.

Дивіться відео - Як правильно доглядати за квіткою антуріум:

Youtube-канал "Дім і присадибна ділянка"

Youtube-канал "Дім і присадибна ділянка" має понад сто тисяч підписників. Він був зареєстрований 31 серпня 2020 року.

Канал спеціалізується на порадах із садівництва та городництва. Також автори діляться рецептами заготовок на зиму та іншими корисними порадами. Загалом на каналі понад 400 відео.

Раніше Главред писав, що робити, якщо спатифілум може хворіти. У цьому випадку на рослині з'являється жовте листя. Найчастіше причина цього явища - неправильний догляд. Як врятувати "жіноче щастя", читайте в матеріалі: Боремося за "жіноче щастя": у спатифілума пожовкло листя - що робити.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти