Зеленський ввів у дію новий пакет санкцій РНБО

7 грудня 2021, 19:14
У список потрапили чотири людини, які брали участь у російських виборах у Криму.
санкція
Санкції стосуються людей, які брали участь у російських виборах / Фото : Depositphotos

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію чергове рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Йдеться про санкції за російські вибори в окупованому Криму.

Список підсанкційних осіб опублікований на сайті президента.

Хто в "чорному" списку

  • Михайло Малишев - голова так званого "ЦВК республіки Крим".
  • Костянтин Бахарєв - обраний в Криму депутат Держдуми Росії від "Єдиної Росії".
  • Юрій Ставицький - кандидат на виборах від російських "зелених", член "ЦВК республіки Крим" та територіальних виборчих комісій.
  • Володимир Сорокін - кандидат на виборах від російських "зелених", член "ЦВК республіки Крим" і територіальних виборчих комісій.

Що передбачають санкції

Ведення санкцій до відповідних осіб, у разі виявлення у них майна на території України, заблокує можливість їх використання, унеможливить виведення капіталів за межі України, зупинить проведення фінансових операцій, заборонить участь у приватизації, оренді державного майна відповідними резидентами РФ та особами, які прямо або побічно ними контролюються або діють в їх інтересах.

Нагадаємо, раніше Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування персональних санкцій. У списках числиться 237 осіб, які брали участь у проведенні російських виборів в окупованому Криму, а також представники "судів" і силових органів.

Також повідомлялося, що РНБО ввела санкції проти 237 осіб, які брали участь у підготовці виборів до російської Держдуми на окупованих територіях Донбасу та в Криму.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти