Зеленський повинен поговорити з Путіним раніше за Байдена - експерт

4 травня 2021, 10:40
У Кремля є стратегічна позиція, суть якої в тому, щоб завойовувати всю Україну. І Путін стоятиме на своєму й у Відні, й на Марсі, переконаний Кочетков.
Зеленський і Путін
Зеленський повинен поговорити з Путіним раніше за Байдена, вважає Кочетков / УНІАН

У можливих переговорах президента України Володимира Зеленського і глави Кремля Володимира Путіна важливий порядок денний - позиції, які могло б підтримати українське суспільство, і які Зеленський відстоюватиме в переговорах, заявив політичний аналітик Олександр Кочетков. Він підкреслив, що місце зустрічі значення не має, хоча для багатьох це важливо.

"Цілком очевидно, що в Росії, де православ'я є майже державною релігією, а той же Путін постійно радиться з Патріархом Кирилом і ухвалює свої рішення, так би мовити, з його благословення і благословення православних священників (зокрема – анексію Криму), виглядає маячнею припущення про те, що Путін поїде до Ватикану. Тому що католицтво і православ'я останні 600 років змагаються між собою", - розповів Кочетков в коментарі Главреду.

За його словами, Путіну і Зеленському нема чого робити в Ізраїлі. Останньому це і задарма не треба, бо він від цього нічого не виграє.

"До того ж Ізраїль загалом ніколи не був територією для якихось миротворчих переговорів. Яким чином Ізраїль, що постійно воює, може виявитися територією примирення?! Це на голову не налазить, хоча, звичайно, в Україні можливо все", - сказав експерт.

Водночас нейтральними, на думку Кочеткова, можуть стати європейські країни - Австрія, Швейцарія, Фінляндія (в пам'ять про Гельсінські угоди) або Ісландія.

"Але насправді, все це неважливо. Тому що локація особливої ролі не грає. Значно важливіший зовнішній атрибут - чи відбудеться ця зустріч до зустрічі Путіна з Байденом чи ні", - уточнив політичний аналітик.

"Якщо до, то Україна і її керівництво матимуть можливість передати щось американцям. А якщо після, то нас просто "поставлять в позу" за фактом, і ми ніяк не впливатимемо на нашу подальшу долю", - додав Кочетков.

Експерт переконаний, що у Кремля є стійка стратегічна позиція, яка полягає в її відмові завойовувати частину України - йому потрібна вона вся.

"І Путін стоятиме на своєму, де б це не обговорювалося – у Відні або на Марсі. Бо це його місія - збирача земель. Він однією ногою в могилі, але думає про Бога і про те, з чим він перед ним постане. І він хоче бути тим, хто повернув Україну в історичне лоно – нової Російської імперії. Місце на нього абсолютно не вплине. Просто він не робитиме тих речей, які викличуть нерозуміння в його країні і трактуватимуться його ворогами як прояв слабкості", - підсумував він.

Зустріч Зеленського з Путіним - про що йшлося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти