На Україну очікує дуже складна зима: тарифи не зміняться, але доведеться "економити тепло" - міністр

23 червня 2022, 11:34
Влада враховує всі ризики, однак опалювальний сезон в Україні почнеться без запізнень, сказав Олексій Чернишов.
Чернишов
Українцям слід відвикнути жити взимку з відкритими вікнами і обігрівати вулицю - Чернишов/ Колаж Київська ОДА, УНІАН

На Україну очікує дуже складна зима, але опалювальний сезон має розпочатися вчасно. Тарифи на опалення не зміняться. Влада очікує, що стандартна температура в оселі повинна становити 18-20 градусів тепла і не знижатися нижче 16 градусів. Причому українцям слід "відвикнути жити взимку з відкритими вікнами і обігрівати вулицю". Про це заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

На своїй сторінці в соціальній мережі Facebook він написав про те, що на українців очікує дуже складна зима. Влада розуміє всі ризики і готова забезпечити своєчасний старт зимового опалювального сезону. Тарифи не підвищуватимуть.

"Вочевидь, що ця зима буде надскладною. Головне - ми повинні захистити кожного українця і обігріти його житло. Тарифи на тепло не зміняться! Ми забезпечимо їх стабільність. Опалювальний сезон розпочнеться вчасно. Для цього у нас є всі передумови", - сказав Чернишов.

На Україну очікує дуже складна зима: тарифи не зміняться, але доведеться 'економити тепло' - міністр

Також міністр каже, що українцям слід "відвикнути жити взимку з відкритими вікнами і обігрівати вулицю". Оптимальна температура в квартирі повинна становити + 18-20, і не менше 16 градусів тепла.

читайте такожТарифи на комуналку взимку не зростуть: Шмигаль розповів про опалювальний сезон"Але ми повинні відвикнути жити взимку з відкритими вікнами і обігрівати вулицю.Оптимальна температура в будинку повинна коливатися в межах 18-20 градусів, але в жодному разі не нижче 16 градусів. Як в економних країнах розвиненої Європи. Як ми переживемо цю зиму, залежить від кожного з нас", – підкреслив Олексій Чернишов.

Дивіться відео ТСН – на Україну очікує важкий опалювальний сезон

Нагадаємо, раніше в Центрі протидії дезінформації при РНБО заявили, що ціна на газ для населення в Україні після травня 2022 року не зміниться. Вартість кубометра палива, як і раніше, становитиме 7,99 грн.

"Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" утримує ціну на газ в рамках річного тарифного плану "Фіксований". Таке рішення було ухвалено через воєнний стан", - підкреслили в повідомленні.

Глава Нафтогазу Юрій Вітренко заявляв, що Україна має намір повністю відмовитися від купівлі російського газу. Київ вже проводить перемовини з США з метою купівлі американського палива.

Главред рекомендує:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти