Україна готова вдарити санкціями по режиму Лукашенка

26 лютого 2021, 15:20
Київ поки що не впроваджував санкції проти топ-чиновників і великих бізнесменів з Білорусі, нагадав Олексій Гончаренко.
Лукашенко
Київ закликають впровадити санкції проти чиновників і бізнесменів з оточення Лукашенка / Reuters

Глава уряду України Денис Шмигаль доручив Міністерству закордонних справ, Державній прикордонній службі та Міністерству економіки вивчити можливість запровадження санкцій проти оточення невизнаного білоруського президента Олександра Лукашенко, йдеться у відповіді Шмигаля на звернення нардепа Олексія Гончаренка. Документ опубліковано парламентарієм в його Telegram-каналі.

"Направив звернення до Шмигаля про те, що зараз і Європейський Союз, і Великобританія, і США впроваджують санкції проти білоруських чиновників і бізнесменів, які близькі до режиму Лукашенка. Україна, разом з тим, не продовжує свою санкційну політику і своїм мовчанням, по суті, підтримує режим Лукашенка", - написав Гончаренко.

Зокрема, депутат акцентував увагу на тому, що Київ не впровадив санкції проти олігарха з Білорусі Миколи Вороб'я – власника ПрикарпатЗахідтранс, якого він назвав "гаманцем Лукашенка і Медведчука". Крім того, під санкції не потрапили великі білоруські чиновники, у яких є активи і банківські рахунки на території України.

У відповіді Шмигаля зазначено, що МЗС, Міністерство економіки і Держприкордонслужба повинні розглянути це питання.читайте також"Тонни зброї через Україну": Лукашенко оголосив про затримання банди у Білорусі

"На ваше звернення стосовно можливості внесення на розгляд Ради нацбезпеки і оборони України пропозицій про застосування санкцій до білоруських осіб повідомляємо, що МЗС, Мінекономіки та Адміністрації Держприкордонслужби доручено розглянути порушені питання", - підкреслюється в документі.

Україна готова вдарити санкціями по режиму Лукашенка

Відносини України та Білорусі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти