Удар України на Донбасі і реакція Путіна: дипломат оцінив ймовірність військової операції РФ

30 жовтня 2021, 05:28оновлено 30 жовтня 2021, 07:10
ЗСУ могли застосувати Bayraktar на Донбасі ще набагато раніше, сказав Павло Клімкін.
Війна на Донбасі
Росія і бойовики "ДНР" не виконують Мінські угоди - дипломат / УНІАН

Турецькі безпілотники Bayraktar знаходяться на балансі Збройних сил України вже декілька тижнів, і вони могли бути застосовані ще набагато раніше. Знищене на Донбасі озброєння противника знаходилося практично на лінії зіткнення сторін, тому зрозуміло, хто насправді не виконує Мінські угоди. У Кремлі розглядатимуть можливість відповіді Києву, однак великого військового конфлікту не буде. Про це заявив колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що турецькі БПЛА Bayraktar на озброєнні ЗСУ вже декілька тижнів, проте вони були застосовані тільки тепер. Знищена зброя противника, яка опинилася майже на лінії обмеження, показує, хто порушує Мінські домовленості.читайте такожBayraktar на Донбасі - це захист України: Зеленський попередив про нові контрудари ЗСУ

"Наші молодці, я всіх вітаю. Але чому тільки зараз - "Байрактари" на озброєнні вже декілька тижнів. Ми чудово бачимо, що знищене озброєння знаходилося майже на лінії зіткнення. Чи може воно там бути? Ні. Хто не виконує Мінські домовленості - питання дуже просте", - зазначив Клімкін.

За його словами, Москва відповідатиме на рівні риторики і вивчатиме можливість посилення тиску на Київ за допомогою обстрілів. Однак великої військової операції не очікується.

"Чи будуть вони (Росія) підкручувати ситуацію? На словах - звичайно, що будуть, їм це вигідно. Що стосується Путіна - він буде багато говоритиме, але перед зустріччю з ключовими лідерами (саміт G-20, кліматичний саміт), буде послідовно дивитися, чи підвищуватимуть вони ставки обстрілами. Великої операції наразі не буде " - підкреслив Павло Клімкін.

Застосування Україною БПЛА Bayraktar на Донбасі

Український волонтер Роман Донік 26 жовтня заявив про те, що російсько-терористичні війська "ДНР" здійснили обстріл позицій Збройних сил України в напрямку Гранітного на Донбасі. У відповідь українські військові застосували безпілотники Bayraktar, нанесли контрудар по противнику і знищили ворожу гармату.

У ЗСУ підтвердили, що російські гібридні війська 26 жовтня з гаубиць Д-30 обстріляли позиції України в районі Гранітного. Двоє українських військових отримали поранення, один з них загинув. За наказом головнокомандувача Валерія Залужного військові у відповідь застосували безпілотник Bayraktar.

Командувач Об'єднаними силами ЗСУ Сергій Наєв заявив, що БПЛА Bayraktar розміщені не тільки на Донбасі, але й на півдні та півночі країни. Українські війська готові застосовувати такі безпілотники в будь-який час доби, в тому числі і в бойових умовах.

Франція і Німеччина оголосили про стурбованість у зв'язку із загостренням військового конфлікту на Донбасі і застосуванням Україною безпілотника Bayraktar. Париж і Берлін закликали сторони конфронтації до стабілізації ситуації, а також сказали про те, що продовжують працювати над врегулюванням конфлікту в рамках нормандського формату з метою реалізації "Мінська".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти