Трибунал над Путіним стане ударом для російських еліт: опозиціонер назвав наслідки

6 січня 2023, 22:25оновлено 7 січня 2023, 18:32
Підготовка до трибуналу почне формувати тенденції до розколу еліт в РФ.
Геннадій Гудков, Володимир Путін
Трибунал над Путіним росколіт російські еліти / колаж фото скріншот з відео

Над російським диктатором Володимиром Путіним потрібно провести трибунал і якомога швидше. Однак зараз це неможливо зробити. Про це в інтерв'ю Главреду розповів російський опозиціонер, ексдепутат Держдуми РФ Геннадій Гудков.

"Психологічно це треба зробити. Залучити Путіна до судового процесу неможливо, поки він сидить в Кремлі і зберігає владу. Після того як він її втратить, можуть бути різні варіанти, але зараз потрібно чисто психологічно тиснути на оголошення Путіна військовим злочинцем, також, як і частина його найближчого оточення", - сказав Гудков.

Він переконаний, що це стане потужним психологічним ударом по російських елітах.

"Вони зрозуміють, що справа погана, міжнародний трибунал буде створений, перелік перших обвинувачених вже готується і всі будуть розуміти, що кожен з них може потрапити в цей список", - додав Гудков.

Опозиціонер вважає, що це почне формувати тенденції до розколу еліт в РФ.

Розвал Росії

Рада Безпеки РФ попередила президента Володимира Путіна про ризики дуже швидкого початку розвалу Росії. Диктатору була представлена відповідна доповідь, деталі якої розкрив Telegram-канал Генерал СВР, який часто ділиться інсайдами з Кремля. На думку експертів при Радбезі РФ, першою на вихід зі складу Росії стоїть Республіка Татарстан.

Російський опозиціонер і правозахисник Марк Фейгін заявив, що розпад РФ залежить від декількох факторів. Зокрема, це результат нинішньої війни.

Екскомандувач корпусом американської армії на європейському континенті генерал Бен Ходжес вважає, що Росія може розвалитися у разі поразки у війні проти України, після чого на її території з'являться нові держави.

Глава Міноборони України Олексій Резніков зробив прогноз, згідно з яким Російська Федерація вже через 5 років припинить своє існування. За його словами, країну-агресора чекає розпад з парадом суверенних республік.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти