США назвали Росію єдиною країною, яка скупчує війська біля кордонів для шантажу сусідів

3 грудня 2021, 16:28
Посольство США в Україні закликало реально оцінювати дії Росії.
США назвали Росію єдиною країною, яка скупчує війська біля кордонів для шантажу сусідів
РФ може використовувати дезінформацію як привід для агресії / УНИАН

Російська Федерація на сьогодні є єдиною країною, яка намагається погрожувати сусідам, стягуючи свої війська до кордонів.

Про це заявило Посольство США в Україні у Twitter, у той же час закликаючи інші країни реально оцінювати загрозу з боку Росії.

У посольстві також наголосили, що РФ може використовувати дезінформацію і неправдиві повідомлення як привід для агресії.

"Давайте дивитися на речі реально. Росія – єдина країна, яка накопичує війська на кордоні, щоб загрожувати своїм сусідам. Не дозволяйте Росії використовувати дезінформацію та неправдиві наративи як привід для агресії", – зазначається у заяві.

Раніше Пентагон заявляв, що чисельність військ РФ біля кордонів України знову зростає. Спікер Міноборони США не став озвучувати конкретні цифри за чисельністю російських військових і техніки, але зазначив, що сили РФ мають комбіновану структуру – йдеться про різні види військ.

Тим часом, за останніми даними Міністерства закордонних справ України, біля кордонів України країна-агресор розмістила приблизно 115 тисяч своїх військових. Очільник відомства Дмитро Кулеба зазначив, що дана цифра включає військових РФ, що знаходяться в Криму і на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Стягування Росією своїх військ до кордонів прокоментували в Раді національної безпеки і оборони України. Секретар РНБО Олексій Данілов зазначив, що Росія загострює ситуацію в регіоні, щоб мати перевагу за столом переговорів.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти