Політолог назвав головний провал команди Зеленського

9 січня 2021, 10:12оновлено 9 січня 2021, 10:50
Підсумки місцевих виборів призведуть до досить плачевних для президентської політсили наслідків, переконаний Золотарьов.
Андрій Золотарьов
Андрій Золотарьов назвав головний провал команди Зеленського / УНІАН

Кадрова політика на місцях, тобто регіональна політика – результати цього провалу відбилися на підсумкових цифрах місцевих виборів, унаслідок яких ми отримали загрозу не просто регіоналізації політики, а неофеодалізації країни, заявив політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

"У влади була можливість піти на місцеві вибори у 2019 році, коли "зелена" команда змогла б посунути регіональних баронів. Але вибори відбулися на рік пізніше - і їх підсумки приведуть до досить плачевних для президентської політсили наслідків. Адже інфантилізм губернаторів на місцях, їх безпорадність і некомпетентність в окремих містах вже перетворилися на об'єкт насмішок", - розповів політолог у коментарі Главреду.

За його словами, результати місцевих виборів призведуть до поглиблення конфлікту між Києвом і регіональними елітами та стануть одним з тих факторів, які визначать події 2021 року.

"Можливо, в таких умовах Зеленському варто шукати більш дорослих політичних партнерів, наприклад, об'єднати зусилля з тією ж Юлією Тимошенко. Її багато лають, багато ненавидять, але сміятися їй в обличчя наважаться небагато – вони знають, що це буде коштувати їм дорого", - пояснив Золотарьов.

Провали Зеленського - про що йшлося раніше:

  • Головним провалом української влади у 2020 році стало різке послаблення президентської влади. Такого не було ні за Порошенка, ні за Януковича, ні за Кучми, заявив політолог і соціолог, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.
  • Голова Комітету економістів України Андрій Новак назвав головним провалом в економічній сфері України те, що так і не з'явилася стратегія економічного розвитку. До того ж немає навіть однорічної програми діяльності уряду. За відсутності стратегії ні всередині країни, ні за її межами ніхто не розуміє, яку ми будуємо економічну модель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти