Зеленський розповів, який привід може використати Росія для нападу на Україну

17 січня 2022, 23:55
Росія продовжує проводити активну кампанію з паспортизації населення на тимчасово окупованих територіях, нагадав президент.
Володимир Зеленський
Росія може використовувати паспортизацію на Донбасі для вторгнення в Україну / скріншот ТСН

Росія продовжує масову роздачу російських паспортів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Під виглядом захисту "російських громадян" Москва може вторгнутися в Україну, йдеться в заяві президента України Володимира Зеленського.

"Росія продовжує проводити активну кампанію з паспортизації населення на тимчасово окупованих територіях, прагнучи створити привід для ескалації під виглядом "захисту російських громадян", - сказав глава держави під час сьогоднішньої зустрічі з американськими сенаторами.

Можлива агресія Росії

Нагадаємо, раніше заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Росія сконцентрувала 100 тисяч військ біля кордонів України і приготувала сценарій нової гібридної атаки з метою дестабілізації ситуації в країні. Вона підкреслила, що Москва поширює неправдиві відомості про Україну, США і НАТО з метою виправдання власних дій.

У той же час прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков зазначив, що Росія не збирається нападати на Україну. При цьому він не виключив можливості розміщення наступального озброєння на території Української держави.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти