Кулеба пояснив, чому з Росією треба розмовляти

16 грудня 2020, 13:48оновлено 16 грудня 2020, 14:29
Українське суспільство не готове до спокійної розмови про Росію, але від неї нікуди не подітися, сказав очільник МЗС.
Кулеба
Кулеба пояснив, чому з Росією потрібно розмовляти / УНІАН

У середу, 16 грудня, глава Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна буде змушена прийти до розмови про стратегію співіснування з Росією.

"Українське суспільство не готове до спокійної розмови про Росію. Але ми нікуди не втечемо від географії, це треба розуміти", - заявив Дмитро Кулеба під час конференції "Дипломатія-2021".

За його словами, найближчим часом є сенс у закритих дискусіях з цього приводу, зокрема тому, що політики обмежені в заявах про це через ризик рейтингових втрат.

"У суспільстві занадто багато емоцій, щоб говорити про Росію, - тому будь-хто, хто говоритиме про це, буде замаркований як зрадник або як фанатик - але ця розмова дуже потрібна. Без стратегії щодо Росії не буде ні безпеки, ні процвітання України", - сказав глава української дипломатії.

Також міністр розповів, що найближчим часом зусилля МЗС на російському напрямку будуть сфокусовані не на таких дискусіях, а на розвитку проєкту "Кримської платформи", яка має зберегти в міжнародному порядку денному питання звільнення Криму з-під російської окупації.

Заяви Кулеби - про що очільник МЗС говорив раніше:

  • 3 грудня очільник МЗС України Дмитро Кулеба перерахував пріоритети в роботі Кримської платформи - насамперед це безпека й ефективність санкцій проти Росії.
  • 2 грудня росіяни анонсували проведення при ООН неформальної зустрічі з питань врегулювання конфлікту на Донбасі. Взяти участь у таких переговорах вони запросили представників бойовиків "ЛДНР".
  • В цех день трохи згодом очільник МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що така ініціатива Росії спрямована на використання міжнародних переговорних майданчиків для просування своєї пропаганди. Зустріч в такому форматі мають проігнорувати всі провідні держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти