Канцлер Німеччини прибула в Білий дім: переговори Меркель-Байден стартували

15 липня 2021, 23:54
Очікується, що лідери країн будуть розмовляти протягом двох годин. Після цього запланована пресконференція.
Канцлер Німеччини прибула в Білий дім: переговори Меркель-Байден стартували
Ангела Меркель зустрілась с Джо Байденом / Reuters

Канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула в Білий дім на зустріч з президентом США Джо Байденом.

Про це передає журналіст "Голосу Америки" в Twitter.

В першу чергу лідери Німеччини і США проведуть переговори тет-а-тет. Після особистої бесіди до них приєднаються американська і німецька делегації.

відео дня

По закінченню переговорів Байден і Меркель дадуть спільну прес-конференцію.

Очікується, що темою сьогоднішньої зустрічі лідерів Німеччини і США буде російський газопровід "Північний потік-2", як на цьому раніше наполягав глава України Володимир Зеленський, адже держава виступає проти його будівництва.

Крім цього, як повідомили на спеціальному телефонному брифінгу для журналістів представник американської адміністрації високого рангу, лідери США і Німеччини приділяють значну увагу питанням відносин з Китаєм, Росією, Україною, а також напруженої ситуації в Афганістані і кіберзагрозам. Не залишиться осторонь і питання пандемії коронавірусу.

"Очікуємо, що лідери також обговорять загальні способи відповіді на регіональні виклики, в тому числі протистояння російським кібератакам і територіальної агресії, протидія зростаючому впливу Китаю, його неринковим економічним практикам і порушенням прав людини", - заявили у Білому домі.

Також у Білому домі додали, що влада США планує торкнутися теми "підтримки суверенітету України та її територіальної цілісності" і поговорити про методи зміцнення євроатлантичних прагнень Західних Балкан.

Очікується, що зустріч двох голів триватиме протягом двох годин.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський напередодні зустрічі господаря Білого дому Джо Байдена з канцлером ФРН Ангелою Меркель, яка відбудеться в четвер, 15 Липня, попередив сторони переговорного процесу про те, що Київ не сприймає будь-яких домовленостей без участі української влади. Він вважає, що американо-німецькі переговори можуть вплинути на майбутнє Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти