Експерт пояснив, чому Росії і Україні не вдається домовити щодо Донбасу

22 травня 2021, 18:39
Минулого року вдалося розблокувати процес з врегулювання конфлікту на сході України, проте миру відновлено не було, сказав Володимир Фесенко.
Володимир Фесенко
Росія повинна проявити політичну волю для миру на Донбасі - політолог / Главред

Президент Володимир Зеленський у своїй політиці акцентував увагу і на врегулюванні російсько-українського конфлікту на Донбасі і боротьбі з агресією РФ. Минулого року вдалося домогтися найбільш тривалого перемир'я і відбулася низка обмінів полоненими, проте досягти миру не вдалося через відсутність таких намірів у Росії. Про це заявив політолог Володимир Фесенко.

У ефірі телеканалу Дім він розповів про те, що у 2020 році Києву вдалося розблокувати перемовний процес щодо Донбасу, після чого відбулося встановлення найбільш тривалого за весь період збройної конфронтації перемир'я. Також вдалося провести обмін полоненими.

"Було розблоковано перемовний процес. Минулого року вдалося домогтися найбільш тривалого перемир'я за весь час конфлікту. Відбулася низка обмінів полоненими", - сказав Фесенко.

Однак, за його словами, миру на сході країни досягти так і не вдалося, тому що Росія не демонструє прагнення до вирішення цього питання.читайте такожУ Путіна відреагували на санкції Зеленського проти Росії і ватажків "ЛДНР"

"Але проявилася традиційна проблема - мир не може бути досягнуто зусиллями однієї сторони. Тут Зеленський продемонстрував свою політичну волю. Повинна бути воля російської сторони - на жаль, такої волі наразі немає", - підкреслив Володимир Фесенко.

Перемовини щодо Донбасу

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти