Експерт назвав головну умову Росії у перемовинах щодо Донбасу

9 вересня 2020, 00:20
Україна не повинна допустити небезпечної помилки.
Війна, Донбас
Росія вимагає від України проведення перемовин з "ЛДНР" - політолог / Reuters

Режим припинення вогню в зоні російсько-українського конфлікту на Донбасі тривав більше 40 днів з тієї причини, що Росія пішла на компроміс, щоб у відповідь отримати від України поступки в домовленостях щодо ОРДЛО, включаючи участь Києва в прямих перемовинах з бойовиками.

Про це заявив політолог Кирило Сазонов в ефірі телеканалу Україна 24.

За його словами, Україна спочатку прагнула до встановлення режиму перемир'я, в якому не зацікавлена Москва. Тривале перемир'я було тільки через те, що Кремль чекав від Києва значних поступок, середі яких – прямі перемовини з представниками "ЛДНР".

"Не знаю, як їм викрутили руки на перемовинах, як переконали Росію піти на припинення вогню, але ми розуміємо, що Росія припиняє вогонь в очікуванні таких дипломатичних і політичних поступок України, як прямі перемовини з бойовиками у ОРДЛО", - вважає експерт.читайте такожУ Путіна зробили заяву про зрив перемир'я на Донбасі

Також він додав, що Україна жодним чином не повинна погоджуватися на прямі перемовини з незаконними збройними формуваннями і зобов'язана засуджувати позицію Росії, яка називає себе нібито "миротворцем" і "посередником".

"З цього моменту проти Росії немає санкцій, немає ніякого дипломатичного тиску - ми самі в усьому винні. Тому ми ні в якому разі на прямі перемовини не йдемо і не підемо", - підкреслив Сазонов.

  • Нагадаємо, в суботу, 5 вересня, ватажок бойовиків "ДНР" Денис Пушилін обіцяв влаштувати обстріл українських позицій з 7 вересня через нібито порушення Україною домовленостей у ТКГ від 22 липня.
  • 6 вересня російські незаконні збройні формування порушили перемир'я на Донбасі, обстрілявши українські позиції. У штабі ООС зробили заяву про те, що такі дії демонструють відсутність у росіян бажання завершити конфлікт.
  • У Кремлі висловили стурбованість тим, що трапилося, і заявили про готовність посприяти врегулюванню конфлікту. При цьому прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав Росію "посередником" у збройному конфлікті на Донбасі.

читайте такожДонбас зовсім скоро можуть кинути напризволяще

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти