Перемир'я на Донбасі зірвано: у штабі ООС зробили заяву

6 вересня 2020, 16:07
Режим припинення вогню був порушений на 42-й день перемир'я.
Війна на Донбасі
Російські військові і бойовики "ЛДНР" не прагнуть до миру - штаб ООС / УНІАН

Російсько-терористичні війська "ЛДНР" в неділю, 6 вересня, порушили режим припинення вогню на 42 день перемир'я. Незаконні збройні формування РФ фактично зірвали домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу.

Про це заявили у штабі Операції об'єднаних сил в соціальній мережі Facebook.

Повідомляється, що ворожа сторона відкрила вогонь по українських позиціях з автоматичного станкового гранатомета. При цьому бойовики випустили три черги ВОГ-17 по підрозділам України у Красногорівці. Перемир'я в зоні конфлікту Росії та України завершилося на 42-й день.

"В результаті обстрілу отримав поранення військовослужбовець Збройних Сил України, який ліквідував наслідки пожежі на позиції. Воїну оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу", - інформують у штабі ООС. читайте такожУ Кравчука розповіли, що буде після заяви на адресу армії України

Відзначається, що така поведінка противника свідчить про відсутність намірів з боку російських військових дотримуватися домовленостей, затверджених в рамках засідання ТКГ 22 липня 2020 року. Не прагне дотримуватися перемир'я і "так зване керівництво ОРДЛО".

Перемир'я на Донбасі зірвано: у штабі ООС зробили заяву

Втім, українські військові стверджують, що бойовикам буде дано ще один шанс на виконання домовленостей. Однак вже під час наступного обстрілу сили ООС дадуть відсіч.

"В іншому випадку, під час наступного обстрілу українських позицій Об'єднані сили нададуть адекватну відсіч противнику з усіх наявних сил і засобів", - підкреслили у штабі.

  • Нагадаємо, в суботу, 5 вересня, ватажок "ДНР" Денис Пушилін заявив про намір бойовиків відкрити вогонь по українських позиціях під Горлівкою. Свою заяву він мотивував тим, що Україна нібито не виконала домовленості і не закопала траншеї.
  • Унаслідок цієї заяви відбулося екстрене засідання політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи з питань Донбасу. Глава української делегації Леонід Кравчук заявив, що слова Пушиліна означають намір бойовиків загострити ситуацію на Донбасі.

читайте такожПогроза Пушиліна атакувати ВСУ: стало відомо про реакцію Зеленського

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти