Аудит Міноборони, конкурентні зарплати і забезпечення ЗСУ: у Зеленського розкрили плани Резнікова

7 листопада 2021, 18:23
Олексій Резніков місяць не спілкуватиметься з пресою і має намір вивчити ситуацію в Міноборони, сказав Сергій Никифоров.
Резніков
Резніков працюватиме над реформами в Міноборони - Офіс президента / УНІАН

Новопризначений міністр оборони України Олексій Резніков має намір провести повний аудит підзвітного йому відомства і місяць не спілкуватиметься з журналістами. Він повинен зрозуміти, як працює відомство, і перейти до питання вирішення проблем армії. Йдеться про матеріальне забезпечення та високі конкурентні зарплати. Про це заявив прессекретар президента Сергій Нікіфоров.

У ефірі телеканалу Дім він розповів про те, що Резніков поки що спілкуватися з журналістами не буде, оскільки в його найближчих планах – проведення повного аудиту Міністерства оборони. Міністр вивчить специфіку роботи відомства.читайте такожСША на Донбасі і Будапештський меморандум: Резніков назвав сценарії для припинення війни з Росією

Далі, за його словами, глава Міноборони Резніков почне вирішувати поставлені президентом завдання, включаючи матеріальне і фінансове забезпечення української армії.

"А потім - забезпечення армії. Мені здається, президент саме таке завдання ставив, щоб український військовослужбовець був взутий, одягнений, щоб він харчувався добре, щоб у нього було матеріальне забезпечення хороше, конкурентні зарплати — про це пан Резніков казав у Верховній Раді під час голосування за його кандидатуру", - підкреслив Сергій Никифоров.

Призначення Рєзнікова міністром оборони України

Міністр з питань окупованих територій, віцепрем'єр Олексій Резніков 1 листопада подав заяву про відставку зі свого поста. У заяві міністра було зазначено, що він вирішив залишити посаду за власним бажанням.

Глава фракції Слуга народу Давид Арахамія підтвердив, що міністр оборони Андрій Таран буде звільнений, а замість нього призначать Олексія Резнікова. Влада очікує реформ і різких змін у Міністерстві оборони.

У четвер, 4 листопада, Верховна Рада проголосувала за призначення Олексія Резнікова новим главою Міноборони. Рішення підтримали 273 парламентарі. Кандидатуру Рєзнікова на розгляд парламенту вніс президент Володимир Зеленський, який особисто був присутній на голосуванні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти